Actualitat

Més de 600 activitats culturals per a celebrar la Mercè 2014

15/09/2014

Del divendres 19 de setembre fins al dimecres 24, dia de la Mercè, la Festa Major omplirà els carrers d’espectacles que combinen tradició i avantguarda. Més de 600 activitats entre les arts de carrer, cultura popular, circ, música i dansa, als espais més emblemàtics de la ciutat (Parc de la Ciutadella, Plaça Catalunya, Avinguda de la Catedral, Parc del Fòrum, Castell de Montjuïc, Palau de la Virreina,…).

L’activista social Núria Gispert llegirà el dijous 19 el pregó inaugural d’aquestes festes, que compten amb un cartell d’Ignasi Aballí inspirat en unes bombolles de sabó.

Pel que fa a la dansa, es podrà veure al Parc de la Ciutadella les companyies Nats Nus i Iron Skulls, un cabaret de dansa i música que coordinen els Brodas Bros, que també oferiran tres màster classes gratuïtes de hip hop. Es podrà descobrir el popping de la mà del coreògraf suec Erik Linghede, i les delicades danses de Virpi Pahkinen. A més a més, ballarins i ballarines de Barcelona, de grups nacionals i internacionals de hip-hop, s’enfrontaran en un seguit de batalles, en les quals el públic decidirà qui guanya.

També a la Ciutadella Roger Bernat mostrarà la seva particular versió de “La consagració de la primavera”, i els guanyadors del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona faran una exhibició de dansa.

D’altra banda, la 19a mostra d’associacions, que tindrà lloc a la Plaça Catalunya, comptarà amb exhibicions de diversos estils de dansa (clàssica, neoclàssica, espanyol, musical, hip hop, moderna, dansa d’arrel tradicional catalana, bollywood,…).

No faltarà la tradicional ballada de sardanes, i per primera vegada la festa inclourà la interpretació d’una dansa molt especial: el Ball de Diables de l’Arboç.

Veure el programa complert d’activitats