Actualitat

Més companyies internacionals i nous espais al 7è Festival MuDanzas de Cartagena

02/04/2008

El  7è festival MuDanzas, Trobades amb la Nova Dansa de Cartagena se celebra del 5 al 20 d’abril amb la participació de 25 companyies que traslladaran els seus moviments i idees als diferents escenaris del festival. A més d’un increment en el nombre de dies i de companyies participants, el festival aposta en aquesta edició pels nous espais, com el Fuerte de Navidad.

Aquesta serà, fins al moment, l’edició més internacional del Festival, amb companyies de França, Cambodja, Eslovàquia, Alemanya, Xile, Egipte i Anglaterra, A més, i com en anys anteriors, hi haurà un espai per als creadors murcians a la Zona Mu. El hip-hop i el breakdance tindran un lloc important en els espectacles, molts d’ells fusionats amb danses tradicionals.

Aquesta edició hi haurà disset espectacles de carrer i set espectacles de sala. Al carrer, el festival ha optat per peces breus i íntimes, mentre que en sala actuaran les companyies que van assentar a Espanya els principis de la dansa, com Mudances d’Àngels Margarit, Gelabert Azzopardi, i Mal Pelo, companyia clau per entendre la nova dansa espanyola.

ExNihilo Danse Company, Tribal Sarong, Vero Cendoya i Lluc Fruitos, Circle of Trust, Lavella Danza, Flick-Flock Danza, Otra Danza, Borucki-Cardona, Marc Y Chloé, Au ments, Janet Rühl i Arnd Müller, Dos proposiciones, Damián Muñoz i Virgínia García, La Piel Danza, Dies Irae… formen part també de la programació d’aquest festival.

Seguint amb la filosofia que ha portat aquests anys, MuDanzas també continua amb la seva tasca d’ensenyar i formar el públic en dansa contemporània. Per això, aquesta edició fa un pas important quant a tallers, ampliant d’un a cinc els cursos que s’impartiran. Cinc tallers de dansa integrada, comboiana, contemporània per a nens, dervís i un impartit per Àngels Margarit faran que aquest any la formació sigui un dels pilars. Les places per a tots els cursos són gratuïtes, però en ser limitat l’accés és necessària la seva inscripció anticipada tant en la web del festival o en telèfon de l’oficina 968128813.

La inversió que s’ha destinat a aquesta setena edició del festival Mu Danzas ha estat de 150.000 euros, una xifra superior a anys anteriors.