Actualitat

Mascarell proposa Gorka Knörr com a director de l’Institut Català de les Empreses Culturals

28/06/2012


·El directiu i exdirigent d’Eusko Alkartasuna substituirà a Fèlix Riera al capdavant de l’organisme que distribueix ajuts al sector cultural.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha proposat a Gorka Knörr com a nou director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), en substitució de Fèlix Riera, que va abandonar recentment el càrrec per posar-se al capdavant de Catalunya Ràdio. L’ICEC, successor de l’antic ICIC i que va assumir diverses competències del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, és l’organisme responsable de distribuir ajuts al sector cultural.

Knörr, exvicepresident del Parlament Basc i exsecretari general d’Eusko Alkartasuna, és nascut a Tarragona el 1950, de pare basc i mare catalana, fa uns anys que viu a Catalunya. Malgrat haver abandonat la militància política, se’l considera proper a Esquerra, segons explica el portal cultura 21. En el vessant cultural, va ser cantautor professional entre 1971 i 1983, tot i que continua oferint recitals tant dins com fora del País Basc. En total ha editat vuit  discos, el darrer, Arimaren zubiak/Els ponts de l’ànima, del 2007, en català i èuscar.

També ser fundador i primer president de l’Espai Catalunya-Topalekua, el casal català de Donostia creat fa sis anys. A més, del 1987 al 1999 va ser membre del consell d’administració de la radiotelevisió pública basca (EITB). Abans, entre el 1974 i el 1977 va ser secretari director de la Ikastola Olabide de Vitòria-Gasteiz i professor de ciències en llengua basca.

Ferran Mascarell proposarà el seu nom al consell general de l’ICEC el proper dilluns.

Més informació