Actualitat

Mascarell garanteix la continuïtat del CoNCA

10/01/2011

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es va reunir fa uns dies amb el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), Francesc Guardans, per conèixer de primera mà la situació actual d’aquest organisme, que es va constituir el 13 de març de 2009 i que té per objectius vetllar pel creixement i l’expansió de l’activitat cultural i artística i col·laborar en l’ordenació de les polítiques culturals aplicades a Catalunya.

Guardans ha explicat que la trobada va ser una primera presa de contacte amb el nou titular de Cultura, el fitxatge sorpresa del president Artur Mas, i que va discórrer en un to molt positiu. Amb tot, va quedar clara la voluntat de Cultura de reforçar la tasca que emprèn el CoNCA amb la filosofia de Mas de fer les coses de la manera “més intel·ligent i eficaç”, amb criteris d’austeritat en un moment de crisi.

En declaracions de Mascarell a TV3 diu que el Consell Nacional de la Cultura i les Arts ha de tenir un paper de tutela de la gestió cultural. Va defensar que la llei que regula aquest organisme, impulsada per l’anterior govern, es complirà però “sense confondre” que la seva funció ha de ser de supervisió de les bones pràctiques.