Actualitat

Marta Hervás guanya la primera beca Oportunitats de suport a la transició laboral

08/10/2021

L’APdC ha estat una associació pionera en el treball d’acompanyament a la transició laboral de les seves professionals. Des que l’any 2014 engegués la Taula de Transició d’Artistes, la associació ha vetllat per aquelles associades que necessitaven suport en les diferents etapes de les seves trajectòries: la formativa, la del desenvolupament professional i sobretot la de transició dels escenaris a un altre treball, professió i manera de vida. Enguany l’APdC ha fet un pas més i ha creat la Beca Oportunitats, una iniciativa pionera a l’Estat que té per objectiu donar suport a la formació d’aquells professionals que es troben en un procés de reorientació laboral, ja sigui per motius d’edat, malaltia, lesió, econòmics o d’altres.

Precisament una lesió és el motiu que va moure la guanyadora d’aquesta beca i sòcia de l’APdC Marta Hervás a cercar alternatives professionals i a sol·licitar l’ajuda. Arran d’una accident laboral durant una actuació de dansa al 2018, la Marta Hervás Sarciat va haver de ser operada del lligament creuat anterior. Aquesta operació no va tenir èxit i va haver de tornar a quiròfan una segona vegada al 2020, durant la pandèmia, per intentar arreglar els errors anteriors. Però malauradament no s’ha pogut recuperar totalment de les seqüeles d’aquella primera operació, derivant aquesta situació en una incapacitat i la impossibilitat de continuar la seva carrera professional a la dansa. Per aquesta raó s’ha vist obligada a buscar altres camins laborals i haver de formar-se novament.

La Marta iniciarà ara una nova etapa formativa amb el suport de l’APdC, que ha triat la seva candidatura d’entre set propostes presentades gràcies a la comissió formada per Xevi Dorca, Vivianne Calvitti i Mercedes Recacha.

Marta Hervás (de groc) ballant amb l’espectacle Conseqüències de la cia MOVEO a Londres (foto de Carles Decors)