Actualitat

Marcos Morau, Premio Nacional de Danza 2013

20/11/2013

El coreògraf Marcos Morau, en la modalitat de creació, i la bailaora Isabel Bayón, en la modalitat d’interpretació, han estat guardonats avui amb el Premio Nacional de Danza 2013, que concedeix el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

El premi, dotat amb 30.000 euros, ha estat fallat per un jurat convocat per la Secretaria d’Estat de Cultura i presidit pel director general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Miguel Ángel Recio.

Marcos Morau (València ,1982) es forma en Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona, al Conservatori Superior de Dansa de València i al Movement Research de Nova York, obtenint la màxima qualificació en el projecte final de carrera i el premi extraordinari de l’Institut del Teatre. En els últims anys realitza el seu projecte d’ajudantia coreogràfica a la companyia Nederlands Dans Theater II i a la companyia IT Dansa de Barcelona. Els seus coneixements artístics no es limiten a la dansa, sinó que s’estén cap a disciplines com la fotografia o la dramatúrgia. De fet va cursar el Màster en Teoria de la Dramatúrgia, on va realitzar l’assistència amb el coreògraf Cesc Gelabert. El 2005 va crear La Veronal, companyia formada per artistes procedents de la dansa, el cinema, la literatura i la fotografia. De la seva mà va iniciar una trajectòria plena d’èxits que l’ha portat fins al moment actual.
El creador és soci de l’APdC.