Actualitat

Mal Pelo, Premio Nacional de Danza en creació

15/12/2009

La ballarina Lola Greco i la Companyia Mal Pelo han estat guardonats amb el Premio Nacional de Danza, en la modalitat d’interpretació i creació, respectivament, segons ha informat el Ministeri de Cultura. El premis, estan dotats cadascun amb 30.000 euros i reconeixen a les figures que més han destacat durant l’any en el camp de la dansa.

En la ballarina madrilenya, el jurat, presidit pel director de l’INAEM, Félix Palomero, ha reconegut “el seu carisma i gran talent creatiu a abordant la interpretació de totes les línies de la dansa espanyola”. Lola Greco, que va ser designada el 1991 Primera Ballarina Convidada al Ballet Nacional de España, compta amb una extensa carrera que l’ha dut a actuar a Estats Units, Japó, Grècia i Itàlia. En aquest últim país va ser guardonada al 1998 del Premi a la Millor Ballarina de Positano, en reconeixement a la seva extensa labor artística en la dansa espanyola.

De la Companyia Mal Pelo, fundada l’any 1989 per Pep Ramis i Maria Muñoz, s’ha reconegut  “la seva trajectòria tant en l’àmbit de la creació coreogràfica, com en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània espanyola”. Durant el 2009 la companyia ha presentat, amb motiu del seu vintè aniversari, l’obra Donde nadan los caballos, resultat d’un llarg i minuciós treball sobre els temes que van
inspirar a l’equip en els últims anys.