Actualitat

Lumox, projecte ReMouTe 2016, a La Vilella

01/10/2018

Lumox, de Gemma Peramiquel, torna als escenaris a l’octubre. És una revisió de Lumox Movitux, peça creada en base a El Món, la carn (l’últim cop), de la Cia. La Sota de Bastos de Jordi Cardoner en el marc del ReMouTe 2016. Es va estrenar el 21 d’octubre de 2016 a La Caldera, i va fer temporada a la sala Badabadoc de Barcelona al març de 2018. Ara la podeu recuperar del 4 al 8 d’octubre a La Vilella.

L’objectiu del Re-Mou-Te, projecte impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa (APdC), és el d’apropar creadors de dansa de diferents generacions, així com posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya.

Sobre l’espectacle
Lumox és una peça de dansa i performance de 50 minuts aproximadament, on s’utilitza el moviment, so, text i imatge. 3 ballarines, un baixista, vídeo projeccions i amb la veu en off d’en Sergi Torres.

Obre canals per arribar al públic que no està acostumat a veure dansa i els convida a formar part de l’experiència, apta per un públic a partir de 12 anys.Parla del tracte humà tan cap a un mateix com cap als altres, desenvolupant l’emoció per arribar al moviment tangible.

La coreografia de la peça proposa una hipòtesis: Si ens observéssim els uns als altres com a organismes atòmics, el tracte humà seria més equitatiu. El títol Lumox, prové de la barreja dels mots “llum” i “moviment” en llatí.

Fitxa Artística

Direcció, Coreografia i Co-Producció: Gemma Peramiquel
Ballarines: Marta Tejada, Marina Cardona i Gemma Peramiquel.
Composició: Mateu Peramiquel i Josep Manresa
Músic: Josep Manresa ( baix )
Disseny de llums i audiovisual: Daniel Gener
Tècnic de llums: Joel Peroy
Text: Paraules d’en Sergi Torres
Vídeo en escena: Heidi Ramirez
Fotografia: Joaco Barcala
Vídeo: Oriol Castro