Actualitat

Lorena Nogal, Jordi Cortés i Vero Cendoya guardonats als XVIII Premis de la Crítica

22/03/2016

La gala de lliurament de la XVIII edició dels Premis de la Crítica, celebrada ahir a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, va ser d’allò més productiva per als socis i sòcies de l’APdC. FuckInProgress, de Jordi Cortés, va ser reconeguda com la millor coreografia, Lorena Nogal va ser premiada com la millor ballarina per Voronia i Zelenstova i Vero Cendoya va guanyar el premi Arts de carrer per l’espectacle La partida.

L’apartat de Premis de Dansa es va crear l’any passat i en l’edició d’enguany han incorporat noves categories. Els espectacles guanyadors van ser Medea, de Thomas Noone Dance, guardonat com el millor espectacle de dansa i The blind poet, de Needcompany, que va ser considerat el millor muntatge de dansa internacional. El premi al millor ballarí va recaure en Farruquito per Los Farruco y los Amaya i Wakefield Poole: visiones y revisiones, de Mauricio González, va rebre el premi pel millor solo.

En un clima distès i expectant es van fer entrega d’uns guardons que van aixecar les passions dels premiats i del públic i que tenen l’objectiu d’impulsar la relació entre la crítica i els professionals de les arts escèniques.