Actualitat

Lloret de Mar dona continuïtat al projecte de l’APdC “Ballar ens fa bé”

02/03/2018

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya va iniciar l’any 2016 el projecte “Ballar ens fa bé”. Una convocatòria oberta a tots els professionals amb l’objectiu que la dansa arribés allà on no arriba, a col·lectius que no n’han tingut contacte, per tal de què puguin experimentar en la seva pròpia pell els valors que aporta aquesta disciplina en qualsevol àmbit social, més enllà de l’exhibició d’un espectacle.

Per aquest motiu vam cercar professionals de la Dansa que van desenvolupar tres projectes, sota el lema “Ballar ens fa bé”, amb l’objectiu d’apropar la dansa, d’una forma lúdica, a un col·lectiu que no n’estigués familiaritzat.

Els municipis escollits en la primera convocatòria van ser:

Guissona amb la Colla Castellera Margeners i l’acompanyament d’Anna Rubio i Iera Delp.
El Vendrell, amb el Centre d’Educació Especial Garbí i l’acompanyament  de Joan Laporta i Irina Martínez.
Lloret de Mar amb l’Aula Municipal de Teatre d’Adults i l’acompanyament d’Elisa Huertas.

Precisament Lloret de Mar, després de viure la seva primera experiència amb el projecte, va decidir pel seu compte donar continuïtat a la iniciativa i ha continuat organitzat tallers participatius amb Elisa Huertas. La propera actuació està prevista per al proper mes d’abril per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, amb el taller Lloret balla.

Descarregar el programa aquí.

En l’edició del 2018 s’està treballant amb tres col·lectius:
– Centre Ocupacional Caviga (Viladecans), amb l’acompanyament de Dominik Borucki,
– Agrupació Coral de Cervera, amb l’acompanyament de Cristina Martí
– Centre Obert Tallaferro (Arenys de Mar), acompanyats de Nadia Pesarrodona.

L’APdC va obrir convocatòria de propostes i una comissió formada per Cecilia Colacrai, Isabel Ollé i Gemma Calvet va fer la selecció dels 3 projectes d’entre 21 candidatures (6 més que l’edició passada). Aquestes activitats, proposades lliurement per cada professional, es desenvolupen de gener a abril i finalitzaran amb una presentació pública al voltant del Dia Internacional de la Dansa