Actualitat

L’IT obre visites guiades al Museu d’Arts Escèniques

20/09/2017

El Museu de les Arts Escèniques (MAE) i Centre de Documentació de l’Institut del Teatre engega el proper dijous 21 de setembre un cicle de visites guiades obertes a la ciutadania per donar a conèixer la seva activitat i descobrir l’exposició permanent La memòria de les arts efímeres. Es tracta d’una iniciativa que es posa en marxa per primera vegada i que en la fase inicial inclourà set visites gratuïtes, de setembre a desembre de 2017.

Les visites, que s’adrecen a tots els públics, permetran descobrir tota una col·lecció d’objectes vinculats al desenvolupament de les arts escèniques a Catalunya des de 1879 fins a l’any 2000. Així, hi ha teatrins, documents, vestits, fotografies, maquetes i altres peces singulars que conduiran els visitants per un viatge en el temps per conèixer l’evolució teatral i artística al territori català a través de l’òpera, la dansa contemporània, les marionetes o el teatre musical.

Entre les curiositats que es troben al MAE destaca el sensual vestit de la ballarina Carmen Tórtola València per a La Baiadera, o l’escenografia per al primer Capvespre dels déus del Gran Teatre del Liceu. A més, durant la visita el públic podrà gaudir d’una experiència única a les Reserves del museu, on tindrà una visió singular d’allò que s’amaga rere el teló de fons del MAE. 

A través de les visites, tal com explica Anna Valls, directora del MAE, es “vol posar en valor la tasca de conservació, documentació i difusió que fa gairebé un centenar d’anys que es duu a terme al museu”.

Inscripcions prèvies

Per participar en les visites guiades cal reservar plaça enviant un correu electrònic a mae.it@institutdelteatre.cat indicant el nom i cognoms. Les visites es fan en grups d’un màxim de 12 persones.

Les sessions, que es duran a terme de 18.30 a 19.30 h, es faran en català o castellà, però hi ha la possibilitat de fer sessions en grup en anglès o italià (en funció de la demanda).

Calendari de visites 2017:

Dijous 21 de setembre
Dimecres 11 d’octubre
Dilluns 23 d’octubre
Dimecres 8 de novembre
Dimecres 13 de desembre
Dilluns 20 de novembre
Dilluns 18 de desembre