Actualitat

Lipi Hernández presenta la “Jornada jove de creació artística: Dansa 2013”

28/05/2013

Jornada Jove de Creació Artística: Dansa és un projecte de pràctica artística dirigit als centres d’educació secundària i batxillerat públics de Barcelona, el resultat del qual es podrà veure dimecres 5 de juny al Mercat de les Flors. Aquest teatre, l’Institut d’Educació de Barcelona (IMEB) i l’Institut del Teatre en són els organitzadors.

Amb més de vuit anys d’història, el projecte es va crear amb l’objectiu d’apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. El projecte es presenta com una eina educativa per al professorat però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari de la ciutat.

El projecte va fer un salt endavant amb la incorporació a la direcció artística pel termini d’un any d’un coreògraf professional elegit per concurs públic. Ha dirigit la present edició la coreògrafa Lipi Hernàndez.

Lipi Hernández és ballarina, coreògrafa i docent en l’àmbit del cos i el moviment. Destacada creadora referent de l’escena contemporània, va ser fundadora de la companyia Las Malqueridas la qual, el 2007, transforma en plataforma d’investigació i desenvolupament I+D de nous formats artístics a l’entorn del llenguatge del cos i el moviment. Del 2005 al 2007 va ser directora artística del centre de creació La Caldera; durant aquest mateix període exerceix la direcció de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. A més de la docència en escoles, centres i companyies, destaca la seva tasca com assessora i tutora de nombrosos projectes i laboratoris de creació artística relacionats amb la dansa i el moviment. Recentment ha rebut el premi Dansacat 2012 en la categoria de Trajectòria Professional.

Més informació sobre la Jornada Jove de Creació artística.