Actualitat

Lipi Hernández donarà les classes tècniques per a professionals APdC-La Caldera a l’octubre

30/07/2012

De l’ 1 al 31 d’octubre les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec de la creadora i pedagoga Lipi Hernández. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43). El preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre de 2011), o bé 5€ la classe solta.  El preu per a no socis és de 40€ (val de 5 classes) i 10€ la classe solta.

Sobre la classe
1 –
El primer apartat es basa en el treball de meditació a través del so i de la respiració. Aquest estat de concentració ens obre les portes de la consciència i a través d’elles experimentem i obrim les portes de la percepció, fonamental en el treball de la dansa, a més de mostrar un camí de com educar al nostre pensament en la recerca de la nostra intuïció com a guia en el treball de la creació.

2 – El segon apartat s’ocupa de donar-li al cos les eines necessàries per respondre a la demanda del moviment / dansa.

Les eines estan basades en l’estudi pràctic d’anatomia; sistema muscular, sistema ossi, sistema conjuntiu, geometria del cos (triangles, cercles quadrats, línies), sempre tractat des d’un concepte somàtic, que uneix, la percepció, l’economia de l’esforç i la consciència.

Per a això, treballem des de la improvisació i també creant petites frases coreogràfiques (exercicis) a la recerca de l’estudi de la unitat del cos (conceptes d’eix, dinàmica, força i espai).

3 – En la tercera part unim la improvisació com a mètode d’aprenentatge per afegir el treball de les emocions. Com educar el pensament?  Desactivar patrons de pensaments que ens impedeixen deixar una màxima floració de la nostra imaginació. Activar el nostre imaginari.

4- La darrera part que està relacionada, amb la filosofia del treball, i la reflexió de la nostra pròpia pràctica, incloent un treball de bibliografia de text que s’aconsellen a l’alumne ser llegits.

La proposta de treball és un equilibri entre la pràctica, la reflexió, l’anàlisi i debat, sobre com practicar la dansa.

Lipi Hernández, coreògrafa, ballarina i creadora, creà a la dècada dels 90 Malqueridas, creaciones al límite i des d’aleshores el nucli creatiu de la companyia ha anat evolucionant fins a constituir-se en una Plataforma d’ investigació i desenvolupament (I+D) de nous formats artístics entorn al llenguatge del cos o el moviment. Ha rebut diversos premis i ha treballat com a docent a L’Institut del Teatre, i com a ajudant de direcció a les companyies de Sol Picó i Lanònima Imperial.