Actualitat

L’Institut Ramon Llull presenta a Nova York el festival Catalan Days

15/04/2009

L’Institut Ramon Llull va presentar a fianls de març a Nova York el Catalan Days, una mostra d’arts escèniques, gastronomia, literatura i cinema que se celebra a Nova York del 15 d’abril al 20 de maig.
El festival Catalan Days. Arts, Food and Literature from Catalonia and the Balearic Islands agruparà durant un mes i mig a Nova York escriptors, actors, músics i artistes performàtics i visuals per presentar al públic una mostra de cultura catalana.

Per fer-ho, l’IRL col·labora amb diverses entitats de referència a la ciutat: el Baryshnikov Arts Center, el Jazz Standard, el Lincoln Center, el PEN American Center, el Carnegie Hall’s, el PEN American Center i el CUNY Graduate Center. Els representats d’aquestes institucions s’han reunit a la presentació del festival, conduïda per la directora adjunta de l’IRL a les Illes Balears, Fanny Tur; el cap de l’àrea de Creació, Borja Sitjà; el cap de l’àrea de Literatura i Pensament, Carles Torner, i la responsable de l’oficina de l’IRL a Nova York, Jadranka Vrsalovic. El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica, Andrew S.Davis, també ha assistit a l’acte.

Durant la presentació, la directora adjunta de l’IRL a les Illes Balears, Fanny Tur, ha destacat la importància d’aquest festival per a la difusió de la cultura catalana: “Volem que el Catalan Days sigui un tast prou intens i interessant per despertar al públic les ganes de conèixer molt més i intensificar la relació entre les nostres respectives cultures”.

Baryshnikov Arts Center

La programació al Baryshnikov Arts Center (BAC) obrirà amb una lectura dramatitzada de La plaça del Diamant a càrrec de la reconeguda actriu Jessica Lange. El cicle del BAC, del 2 al 12 de maig, s’articula en activitats de teatre, dramatúrgia, gastronomia catalana, dansa i música. També s’hi presentarà per primera vegada a Nova York una nit Sónar. A més, actors reputats americans llegiran Plou a Barcelona de Pau Miró; El mètode Gronholm, de Jordi Galceran i Après moi, le deluge, de Lluïsa Cunillé. Per altra banda, les companyies de dansa Cia. Sònia Gómez, Sociedad Doctor Alonso, Mal Pelo i Àngels Margarit presentaran els espectacles, també al centre Baryshnikov, on el pianista i compositor Carles Santos oferirà l’emblemàtic recital de piano No al No. La programació al BAC es clausurarà amb una nit Sónar, la primera que se celebra a Nova York, que agruparà artistes catalans i americans, entre ells Marcel·lí Antúnez, el Reactable, DJ/Rupture, Prefuse 73 i Balago, entre d’altres.