Premis Dansacat

Els Premis Dansacat van néixer amb l’objectiu de reconèixer, incentivar i promocionar la feina de les professionals de la Dansa a Catalunya, recollint les seves diferents realitats, contemplant el seu vessant més artístic i també el social.

En l’edició 2020 els premis han comptat amb 11 categories i les candidatures finalistes han estat escollides per una comissió, formada per persones expertes de direfents àmbits de la dansa, des de coreògrafes i ballarines, fins a gestores, passant per programadores, de diverses edats i de diferents províncies de Catalunya: Àngels Margarit, Catherine Allard, Cristina Facco, Elena Carmona, Ferran Civit, Gaston Corre, Gemma Calvet, Iñigo Martínez, Iva Horvat, Jordi Sora, Marc Oliver, Margarida Troguet, Nathalie Labiano, Pau Estrem, Tristan Perez Martin i Viviane Calvitti.

En el cas de la candidatura de trajectòria, han estat les persones associades a l’APdC les que han proposat les candidatures finalistes.

Després de les votacions realitzades per totes vosaltres, ens plau desvelar-vos els guardonats i guardonades de la darrera edició 2020 dels Premis Dansacat. Una edició que degut a la situació anòmala que estem vivint s’ha realitzat en format audiovisual i s’ha comunicat a través de les xarxes. No us perdeu el vídeo resum de tots els premiats i premiades:

Millor espectacle
Millor coreografia
Millor interpretació
  • Federica Porello per On Goldberg Variations
  • Soren Evinson per A nation is born in me
  • Nuria Guiu per Likes
Millor espai escènic
Millor disseny d’il·luminació
Millor espai sonor
Millor vestuari
Millor projecte pedagògic
Millor projecte social
  • La Bugada, de Labuena compañía
  • Barris en Dansa
  • ARtransforma / Dansa a l’abast
Premi a la trajectòria
Premi honorífic