Circula! Tren de la creació i formació en dansa

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels nostres professionals va néixer, l’any 2015 “Circula”, una iniciativa col·laborativa, de relació amb diferents agents articuladors del sector, que vol fomentar i facilitar l’exhibició de peces de dansa i activar diferents propostes de formació a través dels nostres professionals a diferents comunitats autònomes.

Es tracta d’un projecte creat i impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Comunitat Valenciana i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat de Madrid. El 2016 es va afegir l’Associació de Professionals del País Basc (ADDE), l’any següent la comunitat d’Andalusia (PAD) i des del 2018 s’hi han afegit dues comunitats més, Canàries (Pie de Base) i Astúries (APDA).

La iniciativa, que pretén fomentar la formació i la visibilitat de peces amb el moviment i el cos com a eix central, inclou una bossa econòmica fixa per a la realització de la peça seleccionada i la proposta formativa confrontant a la proposta escènica (taller, classe magistral, workshop…).

Les associacions professionals organitzadores del Circula! Tren de creació i formació en dansa, han treballat molt per poder tirar endavant la 6a edició i continuar facilitant la mobilitat dels professionals de la dansa.

S’ha escollit a 7 coreògrafs o coreògrafes (amb o sense companyia) que mostraran la seva obra en una de les comunitats participants. Enguany el circuit fa parada al País Basc, Catalunya, Andalusia, Astúries, València, Madrid i Canàries entre octubre i desembre del 2020. Podeu consultar el programa complet aquí.

Programa doble a Barcelona

Pel què fa a Catalunya, L’APdC té previst un programa doble al Sat! Teatre el divendres 30 d’octubre a les 20.30h. Rebrà la visita de Canàries, amb l’espectacle Dulces Bestias, de la Cia. Nómada, i l’espectacle de la companyia catalana que ha sigut seleccionada per actuar a Andalusia, Bailes de histéricas, de Carmen Muñoz.

Taller de formació gratuït per a socis/es APdC i amics/es de la dansa

A més, el dijous 29 d’octubre d’11 a 14h es durà a terme al mateix SAT! el taller “Humanidad-animalidad” amb Roberto Torres. Una sessió dirigida a ballarins/ines i a actors/actrius, així com a persones per les que el cos és una eina.