Balla’m un llibre

Com a novetat, els creadors d’Explica Dansa oferiran sessions introductòries d’algunes de les funcions

Des del 2015, l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen una acció a les Biblioteques de diferents ciutats de Catalunya: la gira de llibres ballats per diferents biblioteques del territori català. Unim literatura i dansa amb la voluntat de potenciar les dues arts i a partir de la suma, propiciar l’augment del seu consum.

L’any 2022, les peces coreogràfiques van girar al voltant dels universos de dos escriptors, dels quals enguany es commemoraven 100 anys del naixement d’ambdós:

–  L’escriptor Joan Fuster i Ortells.

– El poeta, crític, traductor i lingüista Gabriel Ferrater.

Enguany els projecets seleccionats giraran entorn els universos literaris de:

–  Carme Riera.

Josep M. Espinàs.

La gira del Balla’m un llibre

Els projectes seleccionats es desenvolupen al llarg de l’any de la convocatòria, amb estrena a Barcelona i quatre actuacions a biblioteques de diferents municipis del territori català.

A banda dels nous projectes seleccionats, seguiran girant 3 propostes d’edicions anteriors.

A més, Beatriu Daniel i Toni Jodar, creadors d’Explica Dansa, faran les sessions introductòries d’algunes de les funcions de la gira. Una “performance  pedagògica” i amena on Toni Jodar, Clàudia Solano i Mireia de Querol ens faran entendre la dansa moderna i contemporània tot fent referència a la proposta de la companyia que actua, així com s’han relacionat la dansa i la literatura.