Balla’m un llibre

Des del 2015, l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen una acció a les Biblioteques de diferents ciutats de Catalunya: la gira de llibres ballats per diferents biblioteques del territori català. Unim literatura i dansa amb la voluntat de potenciar les dues arts i a partir de la suma, propiciar l’augment del seu consum.

El punt de partida és abril, on coincideixen les dues grans celebracions dels dos sectors: Sant Jordi (23 d’abril) i el Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril). En aquestes dates s’estrenen les noves peces, que donen el tret de sortida a una gira per Catalunya, completada amb peces d’altres edicions, que formen part del catàleg de 13 llibres ballats.

En l’edició de 2020 es van obrir dues noves convocatòries de creació amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya: en aquesta ocasió els protagonistes eren l’obra de Josep Carner i l’obra de Gianni Rodari com a protagonistes.

De les 17 propostes rebudes, la comissió de selecció, formada per Joana Cases, Eva Matamoros, Xevi Dorca, Guille Vidal-Ribas i Cèsar Compte com a secretari sense vot, ha seleccionat les propostes següents:

Raquel Anguita es basarà en el poemari “El Cor Quiet”, de Josep Carner

La proposta escènica consta de la interpretació en dansa dels poemes de Josep Carner a través del moviment trobat entre la Llengua de Signes Catalana i la dansa contemporània. Inclourà lectura en directe d’una intèrpret que interactuarà el poema amb la ballarina.

Viviana Escalé, crearà la peça “Transcontes per tigretelèfon” basant-se en l’univers de Gianni Rodari

“Transcontes per tigretelèfon” és una peça de dansa i a la vegada una performance interactiva que s’endinsa en l’univers de Gianni Rodari i en concret del seu llibre “Contes per telèfon”. Els espectadors seràn co-creadors del procés i del resultat de l’obra, rebran instruccions per telèfon, escrites, visuals o acústiques d’accions que hauran de dur a terme a l’espai escénic i que estaràn relacionades amb el llibre “Contes per Telèfon”. Tant les accions del públic a l’escena com les dels dos ballarins estan inspirades tant en les accions, situacions i personatges dels contes de Rodari.

Els dos projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg del 2020, amb actuacions en biblioteques de diferents municipis del territori català.