Àrea Sindical

L’APdC va néixer com a sindicat, i treballa en la defensa i millora dels drets laborals dels professionals de la dansa. Un primer pas va ser la signatura del Pacte Laboral (gener 2005), punt de partida en la reobertura de les negociacions iniciades durant el 2013 per tal de poder fer realitat un nou marc laboral per als professionals de la dansa de Catalunya: un conveni laboral propi. Accedeix a la informació sobre Regulació laboral aquí.

També treballem conjuntament amb altres associacions i sindicats de les arts escèniques per sumar esforços i trobar punts en comú de les problemàtiques que ens afecten amb l’objectiu final d’aconseguir un Estatut de l’Artista que dignifiqui la professió.

Actualment formem part de CONARTE – Confederación de Artistas Trabajadores del Espectáculo, una plataforma unificada de Sindicats i Associacions d’intèrprets de les arts escèniques de tot Espanya.

També som co-fundadors de Danza-T, Red de trabajadores de la danza. Una plataforma formada per set associacions de el sector de la dansa a nivell estatal: DANESGA, PAD, APDCAN, APDCM, APdC, Adde i APDCV.

La finalitat de Danza-T és la promoció, representació i defensa dels interessos econòmics, socials, professionals i culturals dels professionals de la dansa. L’objectiu és l’establiment d’un marc de col·laboració en activitats de promoció, representació i defensa dels interessos dels professionals de la dansa. Entre totes les associacions Danza-T representa més de 1.300 professionals de la dansa a l’estat espanyol.