Actualitat

L’INAEM presenta el nou Estatut de la CND

23/07/2010

·El concurs públic per a l’elecció del futur/a director/a artístic/a de la companyia s’obrirà en uns dies i finalitzarà el 15 d’octubre

La Compañía Nacional de Danza (CND) s’obrirà a tots els estils i llenguatges coreogràfics, tant de creació espanyola com internacional. Aquest canvi és un dels principals punts del nou estatut de la companyia que va presentar ahir Félix Palomero, director general de l’INAEM.  Aquest Estatut, incorpora com novetat per a la CND els següents objectius estratègics:

1. Fomentar i difondre l’art de la dansa i el seu repertori en sentit ampli, a través d’una companyia estable, oberta a tots els estils, llenguatges coreogràfics i a les arts del moviment en general, tant de creació espanyola com internacional.

2. Col·laborar amb el sector a través del desenvolupament de projectes artístics que contribueixin al compliment de la seva missió, en coproducció o altres formes d’associació. Entre d’altres, amb les persones que desenvolupin la seva activitat professional en l’àmbit de la dansa: coreografia, interpretació i direcció artística, tant espanyoles com internacionals, així com amb les institucions i companyies de dansa espanyoles i internacionals de referència, tant públiques com privades.

3. Impulsar la cooperació institucional amb companyies, agrupacions i empreses de dansa de les diferents Comunitats Autònomes.

4. Impulsar iniciatives pedagògiques i programes didàctics que facilitin l’enteniment de la seva programació artística així com el desenvolupament de nous públics.

Cerca de la direcció artística
L’ordre de l’Estatut es publicarà al BOE en els pròxims dies i l’endemà s’anunciarà el concurs de selecció del director, obert fins al 15 d’octubre per a la presentació de currículums i projectes artístics.

El nou director o directora tindrà una limitació de mandat de cinc anys, amb possibilitat d’una pròrroga d’altres tres; i un màxim de coreografies pròpies en cas de ser coreògraf, o d’interpretacions, si fos ballarí. La convocatòria també està oberta a altres perfils com ara un professional de la gestió cultural. El nou director o directora sortirà triat d’un procés “obert i transparent” en el qual participarà el Consell de la Dansa, encara que l’última paraula serà, per imposicions i necessitats legals, la del director general. “El Consell de la Dansa serà el que analitzi i emeti el seu dictamen sobre les candidatures que es presentin”, va explicar Palomero.

La nova persona que assumeixi la direcció artística de la CND es donarà a conèixer al mes de novembre, malgrat que no debutarà fins a l’agost, degut als compromisos ja signats de la companyia. Fins aleshores la direcció artística de la CND estarà a càrrec del seu coordinador artístic, Hervé Palito.

Veure la convocatòria