Actualitat

L’Hospital Sant Joan de Déu introdueix la dansa com a teràpia

11/07/2011

L’ Hospital Sant Joan de Déu ha introduït -per primer cop a l’Estat Espanyol- la dansa com a teràpia per al tractament dels infants afectats d’un trastorn mental que són tractats a l’Hospital. El taller, impartit per la ballarina, dansaterapèuta i psicòloga Beatriz Langa, permet als infants exterioritzar les seves emocions, sentiments i pensaments a través de la dansa, el moviment, la música i el joc.
Aquesta informació complementària a la paraula permet als professionals ajustar la valoració clínica i el diagnòstic de l’infant, i triar l’estratègia més efectiva per al seu tractament.

Les sessions dels tallers de dansateràpia es fan en tres grups: al Servei d’ Hospitalització-Itaka un grup d’ infants de fins a 12 anys, un altre per als adolescents d’entre 12 i 18 anys, i un altre grup al Servei d’Hospital de Dia.

La posada en marxa del “Taller d’Arteràpia i DansaMovimentTeràpia (DMT)” a l’Hospital Sant Joan de Déu ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació El Somni dels Nens, una entitat nascuda el 1999 i que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens a l’entorn hospitalari. El taller reforça el programa d’activitats terapèutiques que el servei de Psiquiatria ofereix als nens ingressats, que infermeria coordina i en el qual hi estan implicats tots els professionals.