Actualitat

“L’Herència, flamenco i patrimoni”, un programa de dansa i música en espais patrimonials

13/08/2021

El diàleg entre l’arquitectura, el patrimoni i les arts en viu és el fil conductor de les jornades ‘L’Herència, famenco i patrimoni’, que de l’11 al 19 de setembre uniran joves talents de la dansa flamenca i espanyola amb reconeguts membres d’aquesta comunitat artística.

Amb l’objectiu d’oferir el flamenc en una nova dimensió artística, el cicle que organitza Flamenco Projects amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, situarà els artistes en edificis històrics d’especial valor, des d’antigues fàbriques reconvertides en centres culturals fins a edificis modernistes que formen part del patrimoni arquitectònic. Es desenvoluparà en cinc districtes i permetrà generar un recorregut d’interès cultural que unirà el valor del flamenc actual amb el patrimoni local.

El programa uneix el talent creador de Catalunya amb la sensibilitat de L’Hospitalet, ciutat fèrtil per al flamenc amb les penyes que canalitzen una afició que coneix i respecta aquest art. El cicle permetrà acostar a alguns dels seus artistes i ampliarà el focus cap a altres creadors que actualment marquen la disciplina. Propostes obertes i innovadores que cobraran vida en el marc del patrimoni de la ciutat.

Amb aquesta fórmula s’oferiran 10 espectacles de dansa i música en vuit espais singulars, tots d’accés lliure. La frescor i, en alguns casos, la hibridació entre disciplines i artistes estarà molt present per acollir el flamenc actual, un art que sap mantenir la tradició sense oblidar l’avantguarda i els nous codis artístics.

L’atenció a aquesta realitat aconsegueix un cartell amb artistes ja reconeguts i d’extensa trajectòria juntament amb d’altres que
comencen, però que despunten en certàmens i concursos. Una oportunitat perquè els més joves mostrin la seva vàlua i actuïn en un
marc professional i estimulant.

Durant els dies de celebració de “L’Herència, flamenco i patrimoni”, el Teatre Joventut acollirà l’espectacle “En la cuerda floja”, el darrer
muntatge d’Ana Morales. La presència de l’artista a L’Hospitalet servirà per proposar un seguit d’improvisacions en les quals Morales i altres artistes del cartell oferiran un ball espontani. El programa atén la gran varietat d’obres firmades per dones que coexisteixen a l’escena. La combinació d’espectacles de ball i concerts de música a espais patrimonials pretén acostar el flamenc a un públic ampli atenent l’extensa tradició local i catalana.