Actualitat

Leticia Martín Ruiz, nova directora del Festival Grec

16/05/2024

El Grec Festival de Barcelona té nova directora després que una comissió de valoració hagi triat el seu projecte artístic, entre els diversos presentats al concurs convocat per l’Institut de Cultura de BarcelonaLeticia Martín Ruiz assumirà el càrrec l’1 de setembre, substituint el director sortint, Francesc Casadesús.

El projecte ha estat l’escollit per la comissió de valoració del concurs de direcció impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, que ha comptat amb l’acompanyament d’un comitè d’experts integrat pel president de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, Roberto G. Alonso, i la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal

Leticia Martín ocuparà el càrrec en substitució de Francesc Casadesús, que ha dirigit el festival al llarg dels últims vuit anys. La comissió de valoració ha considerat que el projecte de Martín és el més idoni d’entre els presentats, ja que conté una mirada integral del festival, a més de ser sòlid, viable i amb coneixement específic tant de sector local, nacional com internacional. Des d’un vessant professional, s’ha valorat que la candidata aglutina formació, experiència, competències, coneixement sectorial i domini en la gestió pública. 

Leticia Martín Ruiz (Granada, 1978) és historiadora de l’art, musicòloga, productora d’arts escèniques i gestora cultural. Llicenciada en Història de l’Art i Història i de Ciències de la Música a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat Complutense de Madrid, és també Màster en Gestió Cultural. Ha treballat en diferents institucions públiques i privades, entre les quals la Fundació SGAE, els Teatros del Canal (entre el juny del 2009 i el setembre del 2014 en va ser la directora de producció d’arts escèniques), el Festival Internacional de Música y Danza de San Lorenzo del Escorial i l’Editorial Tritó. També ha exercit la crítica musical i artística, la docència i ha estat redactora de textos relacionats amb la música i l’art per a diferents editorials, institucions i discogràfiques. Des de l’any 2014 és adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu, a la que acompanya en el disseny de la programació de les temporades del teatre, i des del 2019 n’és també la directora de Producció, amb atribucions com la responsabilitat final de l’execució de la programació artística i la gestió pressupostària. 

Martín serà la primera dona a dirigir el Grec Festival de Barcelona des de l’any 1995, i és, de fet, la tercera en la història del Grec després de Marta Tatjer (1986-1987) i Elena Posa (1988-1995).