Actualitat

Les veïnes de l’Antic Teatre ballen la seva memòria del barri

19/11/2013

La Carmen, la Teresa, la Pepi, l’Aurora, l’Alsi, la Pilar, la Núria, la Ma Carme, i la Rosario, veïnes del barri del Casc Antic, tenen entre 64 i 90 anys porten més d’un any realitzant una creació de dansa i moviment, relacionada amb la memòria del barri. “Ritme en el temps” és el resultat d’aquest projecte artístic comunitari de l’ Antic Teatre, que es podrà veure els dies 21 i 22 de novembre a les 20h, l’entrada és gratuïta.

L’Antic Teatre aposta per un model de centre cultural on l’arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador. És per això que ja des de finals del 2011 està desenvolupant un projecte amb la gent gran del barri de Sant Pere, al Casc Antic de Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és la recuperació de la memòria de cada una d’aquestes persones en relació al seu barri, així com  fomentar la visibilitat de les persones grans als espais culturals del barri.

Des del darrer semestre del 2012, i amb la finalitat d’aproximar-se a aquest col·lectiu, s’estan realitzant diferents tallers de dansa i moviment dirigits a gent gran per a fer més accessible a aquest col·lectiu el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i la cohesió social.

La direcció, concepció artística i activitats docents estan a càrrec de la ballarina i coreògrafa Isabel Ollé, amb el suport terapèutic durant els tallers de Quim Cabanilles, professional de la Medicina Tradicional Oriental.

Més informació sobre el projecte