Actualitat

Les transicions professionals, nou projecte de Danza T

29/06/2011

El dies 10 i 11 de juny va tenir lloc a Madrid una trobada de la Plataforma Danza T. Hi van assistir diverses associacions professionals de dansa d’arreu de l’Estat Espanyol que en formen part: APDCV, APDCM, ADDE, PAD, i APdC.

A la reunió es va parlar sobre diferents aspectes com la futura posada en marxa del web de la plataforma, i els projectes que es duran a terme en el proper any.

D’una banda, s’està treballant per poder tenir una descripció dels perfils professionals dels artistes del sector de la dansa a nivell estatal; d’altra banda, es va acordar fer un Inter DID, una acció conjunta amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2012.

Un altre dels projectes de la plataforma és la traducció al castellà i adaptació de les Guies bàsiques d’informació de l’APdC i de la Guia de bones pràctiques per a la contractació que estem elaborant.

Pel que fa al projecte de terres escènics i d’assaig ja es tenen les primeres conclusions, paral·lelament es vol estendre el qüestionari a altres comunitats.

Transicions professionals
La Plataforma ha posat en marxa la traducció d’un estudi sobre transicions professionals a nivell mundial. Aquest és un tema que considerem clau i que volem treballar a nivell estatal, per aquest motiu, s’organitzaran grups de discussió sobre el tema, i s’està estudiant la possibilitat de fer un vídeo que reculli les diferents experiències en transicions professionals al nostre país, entre d’altres accions.