Actualitat

Les escoles de teatre reclamen a l’administració que els homologui com a estudis artístics

27/03/2008

L’Associació d’Escoles de Teatre de Catalunya, que agrupa una desena de centres formatius, es va avançar als actes festius de celebració del Dia del Teatre que es fa aquest dijous per reivindicar que l’administració els faci cas i els homologui com a estudis artístics, segons publica la web de TV3, que disposa d’un video sobre el tema. Es queixen que ells abasten de molts professionals el teatre i que no tenen ni cap ajut oficial, ni beques per oferir, ni currículum per donar als seus alumnes a causa de la seva no oficialitat.

Coincidint amb el Dia Internacional del Teatre, el Teatre Romea de Barcelona també té programades, des de les 11 fins a les 8 de la tarda, visites guiades amb diferents actors que mostren als assistents el que no es veu normalment a les representacions dels muntatges. Carles Canut ha sigut el primer dels actors que ha fet la primera visita guiada del dia. Es pot veure on descansen els actors, passar per sota l’escenari on hi ha la maquinària, entre d’altres.

La Fundació Romea organitza l’exposició de 30 dels vestits més emblemàtics que van portar els actors que han actuat al Teatre Romea en els últims 8 anys. Es vol reconèixer tant la tasca d’aquests homes en escena com la dels dissenyadors que van crear els diferents models. L’actriu Emma Vilarasau llegirà el manifest del Dia Internacional del Teatre elaborat pel dramaturg canadenc Robert Lepage.