Actualitat

Les escoles de dansa es manifesten en contra del seu tancament per les mesures de restricció per la COVID-19

06/11/2020
Des que el març es va veure paralitzada tota l’activitat econòmia del país a causa de la pandèmia de la COVID-19, els centres de formació de Dansa s’han anat adaptant com han pogut a les circumstàncies. Des de classes online els mesos de tancament, fins a l’aplicació de tots els protocols de seguretat que ha anat marcant el PROCICAT en les diferents fases de represa.
Ara, obligades de nou a cancel·lar la seva activitat, les escoles de dansa es movilitzen per mostrar el seu desacord amb les noves mesures imposades per la Generalitat, eixigir la reobertura dels centres i escoles de dansa de Catalunya i reclamar ajudes pel sector.
Manifestació d’escoles de dansa de Catalunya. Dilluns 9 de novembre
Més de 200 centres de formació de Catalunya s’han unit per mostrar la seva indignació i desacord amb les mesures preses per la Generalitat i demanen que es reconegui la seva activitat docent, la qual s’ha fet sempre  respectant els protocols de seguretat,  adequant els espais i centres, reduint l’aforament, reduint encara més un horari ja de per si precari i sense marge, i on el risc de contagi ha estat de menys de l’1%.
Podeu llegir el seu manifest aquí.
Han organitzat una manifestació, sota el lema DANSA = EDUCACIÓ, pel dilluns 9 de novembre a les 10h a Plaça Sant Jaume. Per garantir les mesures de seguretat i prevenció de riscos, per participar-hi cal inscriure’s a través d’aquest enllaç.


Les Escoles de Dansa Autoritzades publiquen el seu manifest

Per altra banda, les Escoles de Dansa Autoritzades, a través d’AEDA, han fet públic un manifest, on incideixen en què la dansa és cultura, educació, salut i un dret fonamental per als joves, i reclamen que en la propera presa de decisions i mesures de control es dialogui amb el sector a través de la seva associació
Podeu llegir el manifest aquí.