Actualitat

Les escoles de dansa tornen al carrer per protestar contra el tancament

03/02/2021

La manifestació s’ha convocat dissabte 6 de febrer a les 11h a les 4 capitals de província

Paral·lelament, diversos professionals de l’ensenyament no reglat del Bages volen presentar una moció de censura a l’Ajuntament de Manresa

Les escoles de música, dansa, teatre, circ i arts plàstiques de Sant Cugat també fan una petició col·lectiva per poder obrir els seus centres

Les escoles de dansa es manifesten de nou el proper dissabte 6 de febrer a les 11h per protestar contra les mesures imposades per la Generalitat. Les restriccions decretades pel 7 de gener han obligat als centres de formació no reglada a mantenir la seva activitat suspesa des d’abans de les vacances de Nadal. Per aquest motiu, les escoles de dansa de tot el territori mostraran el seu desacord, aquesta vegada a les 4 capitals de província de Catalunya:

  • Barcelona / Aragó amb Passeig de Gràcia
  • Girona / Plaça 1 d’octubre
  • Tarragona / Avinguda Roma, 1-2
  • Lleida / Balmes amb Rovira Roure i Prat de la Riba

DANSA = EDUCACIÓ

El Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya mobilitza de nou centenars de centres de formació. Ho fan per mostrar la seva indignació amb les mesures imposades i reclamar el seu dret a treballar o rebre indemnitzacions en cas de tancament.

Les escoles de dansa es manifesten sota el lema DANSA = EDUCACIÓ per recloamar que com a “servei essencial, la dansa no és el problema, és la solució”. Llegiu el manifest aquí.

* La mobilitat entre municipis estarà permesa sempre i quan es justifiqui que es s’està exercint el dret de manifestació i de participació política (veure Resolució, punt 2.1).

*Es prega portar vestimenta negra, una paraula escrita o una flor. És imprescindible dur mascareta i mantenir la distància de seguretat en tot moment.

Moció de censura a Manresa

Diferents professionals i empreses que es dediquen al món de l’ensenyament formatiu no reglat, el que popularment es coneix com a activitats extraescolars o de lleure, s’estan unint a la comarca del Bages. Volen presentar una moció a l’Ajuntament de Manresa i a tots aquells Ajuntaments de la comarca que sigui possible. Amb la moció els diuen que s’han vist greument afectats. Els demanen més ajudes i que busquin solucions perquè puguin obrir.

Demanen la participació amb aquest formulari.

Petició d’obertura des de Sant Cugat

Les escoles de música, dansa, teatre, circ i arts plàstiques de Sant Cugat han obert un change.org per demanar que des de PROCICAT es tramiti la reobertura immediata de tots els centres d’ensenyaments artístics que hagin adaptat les seves instal·lacions, que s’agilitzi aquest tràmit i així es doni el valor que li correspon als ensenyaments artístics.