Actualitat

Les diputacions de Lleida i Tarragona s’incorporen al Programa.cat al 2018

01/12/2017

Programa.cat és un sistema d’ajuts que permet que el Departament de Cultura i les diputacions catalanes (cadascuna per als municipis de la seva demarcació) donin suport a les programacions estables d’arts escèniques i música municipals finançant una part de la contractació d’espectacles.

És un projecte que neix de la voluntat de la Generalitat de Catalunya de construir un model estable i sòlid d’ajuts a la programació escènica municipal. En aquest sentit, s’ha impulsat la unificació i coordinació d’esforços amb les diputacions de Catalunya per coordinar criteris i polítiques d’actuació i sumar els recursos econòmics de les administracions per ser més eficaços i aconseguir millors resultats a nivell cultural.

Al 2014, any en què es va posar en marxa, només en formaven part els municipis de la demarcació territorial de la Diputació de Barcelona. La Diputació de Girona es va incorporar a la iniciativa al 2017 i, a partir del 2018, ho faran les diputacions de Lleida (a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs) i Tarragona. Així doncs, les quatre diputacions catalanes coordinen els seus esforços amb el Departament de Cultura per donar suport conjunt als municipis de la seva demarcació.

Consulta aquí com pots introduir el teu espectacle al catàleg del programa.cat.