Actualitat

Les cies. de dansa creen Videoblogs per donar-se a conèixer

20/02/2009

Les companyies de dansa estan utilitzant cada vegada més les noves tecnologies que ofereix la xarxa per a donar a conèixer la seva feina i per a atreure al públic. Més enllà de l’eina Facebook, una altra de les eines que comença a popularitzar-se és el videoblog. Les companyies i els creadors poden penjar totes les seves peces i crear així una videografia complerta, un arxiu virtual.

El navegant, a més, pot seguir el procés de creació a través dels vídeos d’assajos, escoltar les reflexions dels creadors durant les sessions,etc. Aquests tipus de vídeos fomenten que l’espectador s’impliqui en la peça més enllà del dia que la veu al Teatre. És una interessant manera d’atreure al públic i mostrar-li la part més interna d’un espectable.

Alguns exemples de companyies que utilitzen videoblogs, i que a més ho estan comunicant, són Lanònioma Imperial i la CND. La companyia catalana ha penjat a un videoblog un ampli catàleg de vídeos que recullen els 23 anys de la cia. A www.youtube.com/lanonima s’hi poden veure més de 16 vídeos i a més el navegant pot subscriure’s i rebre les actualitzacions. D’ altra banda, la CND, que estrenarà Cobalto al març ha creat  www.youtube.com/user/videoblogCOBALTO, per a compartir el moment de la creació de la peça amb els protagonistes. Aquest videoblog, que aniran actualitzant cada setmana, ja conté diversos vídeos dels assajos, reflexions dels col·laboradors,…