Actualitat

Les Ballets de Monte-Carlo cauen de la programació del Liceu

02/02/2012

El Gran Teatre del Liceu ha enviat un comunicat a premsa on anuncia, entre d’altres, que elimina de la programació Les Ballets de Monte-Carlo, que inicialment estaven programats del 7 al 9 de juny.

Per a aquelles persones que ja havien adquirit localitats, el Liceu ha posat en marxa un servei especial de devolucions pels abonats i espectadors afectats.Totes les localitats adquirides per espectadors o abonats fora del seu abonament  tenen l’ opció de devolució de l’import. Aquest serà retornat a través del mitja de pagament que s’hagi fet servir en el moment del pagament. El Liceu directament o a través de Servicaixa contactarà amb l’espectador per tal de retornar-li l’import de les entrades. També podeu informar-vos directament: 93 485 99 13// www.liceubarcelona.cat.

Comunicat de premsa:

Mesures adoptades per a l’ajustament pressupostari

El Gran Teatre del Liceu té per missió difondre el patrimoni operístic internacional sota els principis d’excel·lència, qualitat i servei públic.

La situació econòmica actual, i amb voluntat de garantir els principis inspiradors, aconsellen adoptar mesures amb la finalitat de:

Adaptar-se a la conjuntura actual
Garantir la màxima qualitat
Consolidar un projecte operístic sostenible al servei del país i de la cultura.

Els pressupostos de les administracions que s’estan tramitant en aquests moments preveuen per a la temporada 2011-2012 del Gran Teatre del Liceu, diverses reduccions que es venen a sumar a les reduccions d’anys anteriors.

Per tal de garantir la programació de qualitat que li és pròpia, la direcció del Liceu ha decidit optar per prendre una sèrie de mesures per compensar el dèficit de 3,7M.€, que es produiria per la disminució de les subvencions de les institucions públiques, del mecenatge i dels ingressos propis.

Les mesures són:
1. Suspendre l’activitat artística dels títols amb un menor percentatge d’ocupació. Aquesta suspensió afectaria les obres següents:
Òperes (Una tragèdia florentina/El nan; El Giravolt de maig; Pelléas et Mélisande)
Ballet (Les Ballets de Monte-Carlo)
Concert (L’altre Pelléas)
Petit Liceu (El Superbarber de Sevilla)
Recital (Nina Stemme)
2. Negociar amb els representants del personal, la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació temporal d’aproximadament 2 mesos en els períodes de suspensió de l’activitat artística.
3. Suspendre les activitats audiovisuals subjectes al cobrament de drets d’imatge en la seva comercialització.
4. Reduir les despeses de serveis prestats per proveïdors externs així com les despeses generals mitjançant la renegociació de contractes en els períodes afectats.
Informació addicional
• Durant el període de suspensió de l’activitat no es farà cap acte per promotors externs (lloguer de sales).
• El Liceu posarà en marxa un servei de devolucions o canvis pels abonats i pel públic que ha adquirit entrades per a les obres cancel•lades .
• La suspensió de l’activitat artística no afectarà les visites al Liceu a excepció de la visita a l’escenari.
• Tota la resta de la programació de la temporada 2011-12 es manté sense cap modificació:
La Bohème, La flauta màgica, Adriana Lecouvreur, Aïda, Festival Bayreuth al Liceu (L’holandes errant, Lohengrin, Tristan und Isolde) i Ballet Grupo Corpo.
Petit Liceu: Allegro Vivace, Guillem Tell, Els músics de Bremen, La petita Flauta Màgica, L’orquestra dels animals i El gato con botas.
Temporada 2012-2013
Per a les properes temporades mantindrem la qualitat de l’oferta i la posició del Teatre com a referent internacional adoptant una sèrie de mesures que aportaran una major flexibilitat i productivitat dels recursos.
• Mantenir la línea artística pel que fa als títols del repertori tal i com s’ha fet fins ara i també l’atenció a la nova creació i la recuperació de patrimoni.
• S’adequarà l’oferta de funcions a la demanda prevista, reduint el núm. de funcions entre 80 i 100 en lloc de les 100 -120 que hem ofert en els darrers temporades.
• No hi haurà alternances de títols en un mateix període, per tal de reduir els costos de muntatge i desmuntatge de les escenografies.
• Els abonaments de temporada inclouran principalment títols d’òpera i oferiran més flexibilitat per fer canvis, i s’utilitzaran les noves tecnologies per tal de permetre la màxima facilitat d’accés i adaptació de la comunicació a l’espectador.
Aquestes mesures responen a la responsabilitat de no caure en dèficit i també a la necessitat d’evolució i de canvis estructurals primordials per enfortir el Liceu i mantenir-lo en el primer nivell internacional.”