Actualitat

Les associacions de professionals de la dansa d’Astúries i Canàries s’incorporen al projecte estatal Circula! Tren de la Dansa 2018

26/02/2018

El Circula! – Tren de creació i formació en dansa encara la quarta edició del projecte amb la incorporació de l’Associación de Professionales de la Danza de Asturias (APDA) i l’Associación de artistas del Movimento de Canarias (Pie de Base), que se sumen al circuit format per les associacions de professionals de la dansa de Catalunya, Madrid, València, País Basc i Andalusia. El projecte, d’àmbit estatal, té per objectiu fomentar la formació i la visibilitat la dansa, i facilitar la mobilitat dels professionals associats a les associacions d’aquestes set comunitats autònomes.

Circula! – Tren de creació i formació en dansa és fruit de la necessitat de respondre a les mancances actuals de les polítiques culturals en matèria de Dansa, creant xarxes i complicitats entre les comunitats, més enllà d’un únic intercanvi de peces escèniques.

Per a la 4a edició del projecte, els intercanvis entre comunitats autònomes s’organitzaran de la manera següent:

– Andalusia acull País Basc.

– Astúries acull Catalunya.

– Canàries acull Madrid.

– Catalunya acull Canàries.

– Madrid acull Astúries.

– País Basc acull València.

– València acull Andalusia.

La convocatòria de propostes s’obrirà l’última setmana d’abril i els interessats tindran un mes per presentar els seus projectes. La mobilitat d’aquests projectes dins el Circula està prevista per a finals del 2018.

Circula! Un projecte consolidat


La tercera edició del projecte va rebre 60 propostes, tot un èxit de convocatòria. Es van escollir 5 projectes, un per cada comunitat:

– El País Basc va seleccionar Hueco, de la companyia madrilenya Poliana Lima. Van actuar a la Sala Fundición el 27 d’octubre. Com a taller formatiu es va oferir un intensiu de dansa contemporània i improvisació al voltant de la identitat i la memòria.

– Catalunya va seleccionar Domando a Pinball, de la companyia andalusa Teresa Navarrete, que va actuar a la Sala Hiroshima el 26 de novembre. La proposta formativa va consistir en un taller el dia 25 de novembre a La Caldera Les Corts.

– València va programar The Endgame de la companyia basca Lokke / Olatz de Andrés. Van actuar al TEM (Teatro El Musical) l’1 de desembre. L’oferta formativa es va enfocar en un taller sobre arts escèniques Arts Escèniques al voltant del joc dels Escacs.

– Andalusia va seleccionar l’espectacle Sígueme, de la companyia valenciana Malarte. Van actuar al Teatro Central el 8 de desembre i van oferir un taller de formació titulat El gesto oculto.

– Madrid va seleccionar Así en la tierra como en el cielo, de la companyia catalana Mar Gómez. Van actuar al Teatro Pradillo el 16 de desembre i van oferir una masterclass de dansa teatre.

Circula! Tren de la creació i formació en dansa va néixer el 2015 impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Asociación de Profesionales de la Danza en la Comunidad de Madrid (APDCM), l’Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad Valenciana (APDCV) i l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (Adde). En la seva tercera edició es va unir l’Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD) i el 2018 s’incorporen l’Asociación de Profesionales de la Danza de Asturias (APDA) i l‘Asociación de artistas del Movimiento de Canarias (Pie de Base).

Compta amb la col·laboració de les següents entitats: Agencia Andaluza de las Instituciones Culturales; Ajuntament de Barcelona; Centro Andaluz de Danza; Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Departamento de cultura y política lingüística de Gobierno Vasco; Diputació de Barcelona; Festival BAD; Fundación Sgae; INAEM; Institut de Cultura de València; Regidoria d’Acció Cultural de València; Sala Hiroshima; Sala La Fundición; Teatro Central; Teatro Pradillo; TEM (Teatro El Musical) y Ventana Abierta.