Actualitat

Les afortunades que tenen invitació pel Choreoscope – Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona són…

06/11/2017

Hem sortejat 5 entrades dobles per al Choreoscope – Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, que es durà a terme del 8 a l’11 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.  

Les afortunades són:

Helena Canas Estremera
Gemma Peramiquel
Anna Sagrera
Riikka Laakso
Lola Rodríguez Sánchez

Per a entrar al sorteig calia ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de la Dansa de l’APdC, i enviar les dades a través d’un formulari. Entre tots els interessats i interessades hem fet un sorteig a través de sortea2.com.

Les afortunades podran recollir les seves entrades a partir d’1 hora abans de l’espectacle a les taquilles de la Filmoteca de Catalunya.

Sobre el festival:

El Choreoscope – Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona arriba a la seva cinquena edició. Un esdeveniment dedicat no només als amants de la dansa sinó també als del setè art. El seu objectiu és impulsar el vincle amb l’art en general i amb el cinema i la dansa en particular.

FILMOTECA DE CATALUNYA

Dimecres 8, Sessió Inaugural: Bolshoi Babylon. Documental sobre el Teatre de Ballet Bolshoi. El 2013 Sergei Filin va patir un atac amb àcid i el documental destapa l’entramat que hi havia a la companyia a través dels implicats.

Dijous 9, Selecció Oficial Ficció #1. Primera tanda dels curtmetratges seleccionats d’entre més de 500 obres rebudes. S’hi projecten pel·lícules de 21 països diferents i de temàtiques socials de primer ordre: drets humans, la maternitat, discapacitat, censura…

Divendres 10, Selecció Oficial Ficció #2. Segona tanda de curtmetratges.

Dissabte 11, Sessió Especial: MA. Film de culte que replanteja el cinema de dansa. Narra el peregrinatge de la Verge Maria des d’una perspectiva surrealista, moderna i feminista, ple de referències a Lars von Trier, Lynch, Buñuel…

Dissabte 11, Selecció Oficial Documental. Projecció dels 7 documentals seleccionats en aquesta convocatòria.

Diumenge 12, Sessió de clausura: Premi Honorífic a Clara Van Gool + Palmarés. Projecció de dos films de Van Gool i entrega del Premi Honorífic i Joves Talent de Catalunya.

ARTS SANTA MÒNICA

Choreoscope inaugura la 1a exposició de videojocs del món.
Més enllà del cinema de dansa, Choreoscope té una branca acadèmica i està compromès amb la innovació, amb la tecnologia, amb la investigació del moviment. En aquest sentit cal tenir en compte que darrere dels videojocs de dansa i dels videojocs gestuals hi ha tot un super-món acadèmic d’investigació del moviment del cos humà. Aquesta exposició proposa un recorregut històric d’aquest gènere i anima als visitants a ballar i a trencar amb la preconcepció de sedentarisme que tenim dels videjocs.