Actualitat

Laura Alcalá Freudenthal guanya la tercera beca Oportunitats de suport a la transició laboral

07/12/2023

L’APdC ha estat una associació pionera a la feina d’acompanyament en la transició laboral dels seus professionals. Des de la creació de la Taula de Transició d’Artistes, l’associació ha vetllat per aquelles associades que necessitaven suport a les diferents etapes de les seves trajectòries: la formativa, la del desenvolupament professional i sobretot la de transició dels escenaris a un altre treball, professió i mode de vida. Fa dos anys, l’APdC va fer un pas més i va crear la Beca Oportunitats, una iniciativa pionera a l’Estat que té per objectiu donar suport a la formació dels professionals que es troben en un procés de reorientació laboral, ja sigui per motius d’edat, malaltia, lesió, econòmics o altres.

En la seva tercera edició, la guanyadora de la beca ha estat Laura Alcalá Freudenthal, que inicia una nova etapa en la que vol expandir la seva carrera cap a la direcció de moviment i la direcció d’art en el sector audiovisual. La Laura ja acumulava un interés per la investigació teòrico-pràctica de la dansa i van ser primer la pandèmia i després l’arribada de les seves dues criatures les que van començar a despertar una voluntat de reorientació laboral. La seva experiència en el camp de la direcció i l’assistència van començar a guanyar cada cop més pes i curiositat, i ha estat gràcies a la beca Oportunitats que la Laura cursa ara un Màster en Direcció d’art i creativitat audiovisual que li permet descobrir noves vies d’expansió professional així com aportar noves eines i coneixements a la seva tasca en el sector de la dansa.

La comissió que ha triat la candidatura de la Laura d’entre les 11 presentades estava formada per dues membres de junta (Júlia Faneca i Marta Piñol), una guanyadora de l’anterior convocatòria (Aina Lanas) i una membre de l’equip de gestió de l’APdC sense vot (Aina Bujosa). La remuneració total de la beca serà de 2.000 euros.