Actualitat

L’Ateneu Barcelonès convida el conseller de Cultura a parlar de les polítiques culturals

18/06/2008

‘Cultura i polítiques culturals a Catalunya’ és el títol de la xerrada-dinar (Hotel Rívoli Ramblas, 13.30 h) que aquest dimecres, 18 de juny, farà Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació  de la Generalitat de Catalunya convidat pe  l’Ateneu Barcelonès en el marc de la programació Tribuna Ateneu.

Les polítiques culturals busquen sempre l’equilibri entre la necessitat de suport i impuls públic i la independència i llibertat dels creadors.  En aquest joc d’estabilitat precària és sempre molt important conèixer els grans criteris que mouen l’acció de govern i les conjuntures  artístiques i culturals de cada moment. Per això l’Ateneu ha demanat al conseller Tresserras que expliqui quins són els criteris del seu projecte cultural i quin és el seu estat d’execució.

El moment és especialment interessant: s’acaba de donar llum verda al Consell de la Cultura i les Arts, s’afronta un projecte de remodelació museística important, hi ha en marxa una ambiciosa campanya de promoció de la lectura i l’oferta  cultural és quantitativament més important que mai. Quin és l’estat de salut de la cultura? I de la política cultural del Govern?

El preu del dinar per als socis de l’Ateneu és de 25 euros mentre que per als no socis  és de 30 euros. Per a reserva i venda de tiquets cal dirigir-se a l’Ateneu Barcelonès (Canuda, 6 – Tel. 93 343 61 21 – info@ateneubcn.org).