Junta directiva
L’estructura de l’APdC està formada pels sòcies, la junta directiva i l’equip de treball. La junta directiva (2023-2026) està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector:
L’estructura de l’APdC està formada pels sòcies, la junta directiva i l’equip de treball. La junta directiva (2023-2026) està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector:
Ballarí, coreògraf i docent especialitzat en danses urbanes; gestor i investigador en arts escèniques; secretari de l’APdC entre 2020-2023.
Sóc ballarí, coreògraf i investigador en arts escèniques. Em vaig llicenciar en humanitats i vaig cursar un màster en estudis teatrals. Com a intèrpret, coreògraf, dramaturg o director d’escena, he participat en una trentena d’espectacles de dansa i teatre amb diferents companyies. També faig coreografia per a mitjans audiovisuals. Especialitzat en danses urbanes, entre el 2017 i el 2020 vaig ser codirector del HOP Festival de dansa urbana i creació contemporània. Així mateix, m’he dedicat molts anys a la docència, des d’escoles de barri a l’Institut del Teatre o l’Institute of Arts Barcelona. Actualment, giro amb la conferència ballada Transmissions. També tinc un peu en el món del circ: des de l’Ateneu Popular 9 Barris vaig coordinar una mesura del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 i faig recerca en circ social.
Entre 2020 i 2023, he estat secretari de l’APdC i he participat a diverses comissions: Educació, Entrenaments i Comunicació i captació de sòcies. Agraït per l’aprenentatge d’aquests tres anys, se’ns presenten reptes a curt termini que penso que hem d’atendre des de l’escolta i el diàleg amb el conjunt del sector, alhora que crec que hem d’activar processos que garanteixin la força de l’APdC a mitjà i llarg termini, fent una aposta per la democràcia interna, la comunicació, l’obertura a noves realitats i perfils professionals i els relleus generacionals en el si de l’entitat.
Productora, comunicadora i coordinadora de projectes culturals; membre de la junta de l’APdC entre 2020 i 2023.
Ballarina, coreògrafa, actriu i pedagoga. Amb gran experiència en el món de la dansa i el moviment, tant en les facetes de coreògrafa i intèrpret com de professora. Dirigeixo La Tacones, estudi de flamenc, cos i moviment, a Sant Cugat del Vallès.
Sóc ballarina, coreògrafa, actriu i pedagoga. Acumulo una gran experiència en el món de la dansa i el moviment, tant en les facetes de coreògrafa i intèrpret com de professora. Formada al Real Conservatorio de Danza de Madrid i a l’Institut del Teatre en teatre físic, des de 2006 m’instal·lo i desenvolupo la meva activitat professional a Barcelona. Dirigeixo La Tacones, estudi de flamenc, cos i moviment, a Sant Cugat del Vallès.
Amb Iban Beltran faig tàndem de codirecció escènica des del 2018 estrenant espectacles com Pornografia (Parking Shakespeare), Out of [the cage] (Auditori de Barcelona), Y perdí mi centro (Laboratoria), Camino (Ana Brenes) o La Roser (Artistes locals).
El 2011, el Body Weather em va arribar de la mà de l’Andrés Corchero, col·laborant com ajudanta de composició en els seus espectacles Nowhere Man (La Pedrera, 2013), My neighbor sky (Grec18) Absències (Mercat de les Flors 2020) i Teresa (Mercat de les Flors 2021).
Segueixo l’APdC des que vaig arribar a Barcelona i en sóc sòcia des de fa 13 anys. Crec en el col·lectiu de la dansa i m’agrada treballar per intentar millorar-lo. Penso que l’APdC pot ser un bon lloc per poder acompanyar els usuaris de l’associació. El meu valor és la meva visiò polièdrica de la professió com a intèrpret i coreògrafa, gestora d’un espai de formació i la meva experiència traballant amb administracions públiques en la creació de projectes.
Barcelona 1987. Vinculada des de petita a les arts escèniques i la música, es llicencia en Publicitat i Relacions Públiques a l’UPF. Exerceix com a relacions públiques en el sector del disseny. Anys més tard i després de cursar el Postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles de l’UB, crea Flamenco Projects, productora especialitzada en espectacles de flamenco participant des del procés creatiu fins a l’execució dels espectacles i la seva distribució. També gestiona i s’encarrega de la comunicació de ¡La Capitana! – Espacio Flamenco, un espai de formació per a bailaores/as amb clar enfocament professional ubicat a L’Hospitalet.
Ballarí en l’entorn de les danses urbanes i la dansa contemporània; membre de la comissió d’entrenaments de l’APdC des de 2021.
Tot i ésser graduat en Genètica i amb un màster en Bioinformàtica, des de 2017 la meva tasca laboral es desenvolupa íntegrament al voltant de la dansa. Principalment practico el meu vessant d’intèrpret, però també efectuo tasques com a creador i docent. En l’actualitat, estic ballant principalment amb Brodas Bros, Thomas Noone, Vaikonur i amb Una Ciutat d’Ombres, projecte de LaSala i Com Un Llum.
Des de fa uns quants anys, he estat assistint regularment als entrenaments de clàssic i contemporani de l’APdC i, com a conseqüència del meu interès d’aportar un punt de vista més al desenvolupament d’aquesta activitat, vaig entrar a formar part de la comissió d’entrenaments. Entenc que el meu tarannà va facilitar, en el seu moment, la trobada tant amb l’equip de gestió com amb l’equip de la junta, però tinc la sensació que un gruix important de sòcies senten i entenen aquests equips com un ens llunyà i vertical, així que el meu principal interès en aquest projecte passa per procurar que hi hagi una aproximació entre sòcies, i amb els equips i les comissions.
La meva formació i pràctica artística es dóna entre Brasil, Portugal, França i Espanya. He estudiat arts escèniques i filosofia, especialitzant-me en els àmbits de la interpretació, coreografia i pedagogia. Col·laboro amb diverses companyes de teatre i dansa, participant en espectacles presentats en Europa i Amèrica Llatina. També he fet direcció d’actors i coreografies en el camp audiovisual.
Entre 2009 i 2014, vaig dirigir el Fòrum d’Arts Performatives – Articulações a la meva ciutat d’origen, Recife (BR). Com a docent, he integrat projectes socials i de formació professional, com ara: Tot Dansa, Mapa de Ball, Sudansa, En Residència, Temps d’Art, Area Dansa, Institut del Teatre, entre d’altres.
Fa dues dècades que produeixo les meves pròpies creacions de forma independent. Recentment he estrenat Cavalo do Cão (2022), que podrà ser vist al proper més de febrer al Mercat de les Flors.
Ballarí; pedagog de dansa clàssica i docent a l’IEA Oriol Martorell; activista sindical i en polítiques educatives.
Sóc nascut a València, ballarí, graduat en pedagogia de la dansa clàssica i visc a Barcelona des de fa dotze anys. M’he format en escoles de prestigi com el Real Conservatori Professional de Dansa Mariemma de Madrid i The Royal Ballet School de Londres, a Anglaterra. Durant vint anys he format part de companyies de dansa professionals, d’àmbit nacional i internacional, com són: el Ballet Nacional de Portugal, Alberta Ballet de Canadà, Ballet de la Generalitat Valenciana i Thomas Noone Dance a Barcelona. Des de fa quatre anys em dedico a la docència impartint classes de dansa clàssica a l’IEA Oriol Martorell.
La principal motivació per a formar part d’aquest projecte de candidatura és ser part activa del necessari treball de protegir i dignificar la professió. Aportant una visió des de dins de l’educació i anys de diverses experiències escèniques. Tractant d’obrir vies de comunicació i participació, entre tots nosaltres. Per a així, tenir major presència i desenvolupar un entramat que doni a la dansa, des de totes les seves variants i possibilitats, un lloc dins de la nostra societat. Que l’educació trobi un lloc propi, és un dels temes més importants que s’obren en el futur immediat i crec que l’associació hauria de fer part de tot aquest procés des de totes les veus dels associats amb la seva participació.
Sóc graduada en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, formada en Mediació Comunitària i postgraduada en Mediació Artística (Art per la transformació social, la inclusió social i el desenvolupament comunitari) a la Universitat de Barcelona. D’altra banda, sóc ballarina de danses urbanes i directora de la cia Move in Vein. L’any 2015 vaig emprendre el projecte socioeducatiu Median T la Danza, que utilitza el moviment i la creació artística col·laborativa amb diversos col·lectius. Actualment, compagino la meva feina en el projecte amb la docència a la Universitat de Barcelona en el Departament de Didàctiques Aplicades.
Estic vinculada a diversos moviments socials relacionats amb els feminismes, educació i ara, en la dansa. Fa anys que sóc sòcia del l’APdC, convençuda de que encara s’han de canviar moltes coses. Formar part d’aquesta candidatura esdevé una gran oportunitat per seguir endinsant-me en les particularitats del món de la dansa i oferir una mirada més comunitària i social.
El meu treball d’investigació es troba en la intersecció entre la música, la dansa i les matemàtiques. L’eix vertebrador dels meus interessos és el cos i el seu potencial musical. Formada en piano i llicenciada en Matemàtiques pures per la Queen Mary University of London, a l’establir-me a Barcelona m’integro en l’equip de reflexió i desenvolupament de NUZIC, un innovador mètode pedagògic de creació i anàlisi musical. Com a ballarina, he participat en diverses residències de creació, tallers i laboratoris, com RÍTMIA, creació de dansa contemporània i música en viu, liderada per Emma Villavecchia; o MUSA i altres aus aquàtiques (Cia. Irregulars), una proposta escènica que barreja material documental i textos teòrics i poètics amb un espai sonor basat en la veu. Juntament amb María Mora i Majo Villafaina, formo ODALIPO (Obrador danzístico linguístico potencial).