Junta directiva

L’estructura de l’APdC està formada pels socisla junta directiva i l’equip de treball. La junta directiva (2020-2023) està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector:

President

Coreògraf, ballarí, actor i director, completa els estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona en el Departament de Dansa Contemporània. El 2008 aconsegueix l’equivalència als Estudis Superiors en l’especialitat de Coreografia i Tècniques de la Interpretació de la Dansa.

Obté una beca al Certamen Coreogràfic de Madrid gràcies al premi al “Millor Ballarí” que consisteix a incorporar-se a la Cia. Transitions Dance Company/Laban Center a Londres. Ha ballat amb companyies com Sol Picó, Mar Gómez, Búbulus Dansa, Ballet Contemporani de Barcelona, Iliacan, Carles Santos, Cia. Meekers Dance Company, Linsay Kemp, entre d’altres. Ha format part dels Chicos Mambo (Premi Butaca98 al millor espectacle per “Meli Melo”).

Com a coreògraf ha treballat per Comediants a El Gran Secret, estrenat al Teatre Nacional de Catalunya. Ha coreografiat i codirigit diverses òperes al costat de Joan Font: “La Cenerentola”, “La Italiana a l’Alger” i “El Barber de Sevilla” de Gioaquino Rossini. Amb aquesta darrera producció ha estat nominat com a Outstanding Choreography pels Dora Mavor Awards a la ciutat de Toronto. Aquestes òperes s’han representat al Gran Teatro del Liceo, Houston Grand Opera, Cardiff Opera House, Grand Théâtre de Genève, Kennedy Center Washington, Opera de Seattle, Opera de Los Angeles, Opera Omaha, Canadian Opera Company, Opéra de Montréal, The Atlanta Opera, Opéra National de Bordeaux, Opera House Muscat, Palau de les Arts de València i Wolf Trap Festival (USA). Coreografia l’òpera contemporània “Faustball” de Leonardo Balada, estrenada al Teatre Real de Madrid. Junt amb Xavi Estrada creen la Cia. XeviXaviXou. Coreografien “From Lost to The River” i “Follow The Leader”, ambdós s’estrenen al Festival Sismògraf.

“Sóc soci de l’APdC des del moment que vaig començar a treballar professionalment, ara fa més de 25 anys. Sempre he tingut un esperit sindicalista i crec que els treballadors per si mateixos estem desprotegits. Només una associació d’aquestes característiques pot representar el col·lectiu i lluitar per millorar els interessos dels seus professionals i de la dansa en general. Aquesta associació ha de ser dels socis que la conformen. Com més siguem més força tindrem”.

Ha format part de la junta de l’APdC en dues legislatures, una com a vocal i l’altre com a vicepresident. Ha estat Secretari General de Sindicart. I actualment ha renovat el càrrec de president per segona i última vegada.

 

 

 

Vicepresidenta

Professora de dansa clàssica i de dansa creativa per a nens. M’he format a Barcelona amb professors com la Carmen Roche, Bernadette Itey o Anne Mittelholzer. Vaig estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona i posteriorment Pedagogia de la Dansa a l’Institut del Teatre. He treballat en escoles de dansa, entre altres, Rosita Mauri, l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, Centre Artístic Agnès Miralbell i darrerament sóc professora de l’Escola Municipal de Montornès del Vallès.

Fa ja alguns anys vaig ser ballarina de la companyia de dansa Okantomí i actualment m’agrada escriure i, per això, l’any passat vaig publicar un llibre que es diu Dansa Creativa amb la meva amiga i companya Montserrat Ismael i una Guia de sortides laborals. Formo part de la comissió d’Educació de l’APdC des de 2009.

Entro a formar part de la junta de l’APdC amb ganes de tirar endavant el gremi i que la meva experiència i compromís pugui aportar alguna cosa.

Secretari

Barcelona, 1988. Cursa la llicenciatura en humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i un màster en estudis teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona. En paral·lel, es forma a diversos centres en art dramàtic, dansa i cant. El seu camp d’especialitat és el de les danses urbanes, en el qual acumula vint anys d’experiència.

Des de 2017, és un dels co-directors del HOP Festival de dansa urbana i creació contemporània. Així mateix, és un dels impulsors del projecte Transmissions: Conferència Il·lustrada sobre Danses Urbanes, coproduït pel Mercat de les Flors i El Generador.

Ha participat com a intèrpret, coreògraf, dramaturg o director d’escena en una trentena d’espectacles amb companyies com Color Dansa, Brodas Bros, Hermanos de baile, Teatre Obligatori, Gataro, Les Impuxibles, Diego Sinniger/IN-Motus, Múcab Dans, la xilena La Patriótico-Interesante o la francesa Compagnie du Sarment, entre altres.

Així mateix col·labora com a director de moviment escènic i coreògraf en obres teatrals junt amb directors com Moisès Maicas (“El Drac d’Or”, “Psicosi de les 4.48″…) o Montse Rodríguez (a la multipremiada “A.K.A. ‘Also Known As'”). També treballa habitualment com a coreògraf en produccions audiovisuals (www.guillearts.com).

Fa més d’una dècada que es dedica a la docència, havent treballat a nombrosos centres d’Espanya, Itàlia i Israel. En els darrers anys ha centrat la seva activitat en formacions professionals i centres d’estudis superiors, a espais com l’Institute of the Arts Barcelona (John Moore University), Som-hi Dansa, l’Institut del Teatre de Barcelona o Esart (Bath Spa University), on ofereix classes de dansa urbana i investigació en el camp de les arts.

Tresorera

Barcelona 1987. Vinculada des de petita a les arts escèniques i la música, es llicencia en Publicitat i Relacions Públiques a l’UPF. Exerceix com a relacions públiques en el sector del disseny. Anys més tard i després de cursar el Postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles de l’UB, crea Flamenco Projects, productora especialitzada en espectacles de flamenco participant des del procés creatiu fins a l’execució dels espectacles i la seva distribució. També gestiona i s’encarrega de la comunicació de ¡La Capitana! – Espacio Flamenco, un espai de formació per a bailaores/as amb clar enfocament professional ubicat a L’Hospitalet.

Vocal

Diplomada en magisteri al Brasil. Estudis de Dansa Clàssica, Dansa Moderna, Contemporani i Jazz a la ciutat de Sao Paulo i examen de la Royal Academy of Dancing de Londres.

A Barcelona es perfecciona en la tècnica Release, al Contacte Improvisació i Moviment Improvisació. Participa al grup de recerca Rasa sobre cos, moviment i dansa amb Lipi Hernandez. Practicant de Ioga (Hatha, Yengar, Kundalini i Lu Jong) des de 2002. Formació de Kundalini Ioga a l’escola Happy Ioga. Formació en massatge Tailandès per Óscar Fernandez.

Treballa com a ballarina en Cies al Brasil i imparteix classes de dansa clàssica a nens. El 1991 arriba a Barcelona i des de llavors ha col·laborat com a ballarina en diverses cies de dansa contemporània com: Ballet Contemporani de Barcelona, ​​Iliacan, Lanònima Imperial, Danat Dansa, Cia Comediants, Las Malqueridas, Mudances, General Elèctrica, La Vana Gloria, Senza Tempo, Nats Nus, Antigua i Barbuda entre d’altres, creant diversos espectacles presentats per Europa, Amèrica i Àsia. Com a coreògrafa ha creat espectacles amb Andrés Waksman i Susana Goulart. Ha coreografiat per publicitat, per a esdeveniments a la ciutat de Barcelona i per a espectacles de teatre i música, com també per cies de carrer com Antigua i Barbuda.

Ha impartit classes de dansa contemporània a les escoles El Timbal, Varium i Tragant Dansa, en els centres coreogràfics La Caldera i La Poderosa. Classes per a les cies com Iliacan, Senza Tempo, Sol Picó, Malqueridas entre d’altres. També ha impartit classes de consciència corporal a actors. Amb Ricardo Alcántara, escriptor juvenil, i Montse Tobella, artista plàstica, creen un grup d’expressió creativa unint la paraula, la plàstica i el moviment OFERINT tallers per a professors de primària i per a la UAB de Barcelona.

Actualment imparteix classes de dansa i ioga a Barcelona. De dansa contemporània i creativa a nens de 4 a 12 anys i en educació especial per a nens amb diversitat intel·lectual. Gimnàstica Integradora per a gent gran. Altres activitats: Disseny i realització de vestuaris per Cies de dansa com Senza Tempo, Nats Nus, Nats Nens, La fura dels Baus entre d’altres. Per espectacles infantils a l’Auditori de Barcelona. Per a esdeveniments a la Pedrera i al Tibidabo. Per artistes independents com Leandre Ribera, Patricia Habchy, Pep Callau i Fabiana Monsalú. Per a la Caixa fòrum el Mapping “Art i Mite” entre d’altres.

Vocal
Vocal

Nascuda a Barcelona. Diplomada en Magisteri, especialitzada en Educació Especial, postgraduada en Migració i minories i Màster en Dansa Moviment Teràpia. Des de 1980 es forma en dansa i teatre amb coreògrafs i mestres d’àmbit nacional i internacional. Va començar a impartir classes d’expressió i dansa des de molt jove. Des de llavors s’ha centrat en la dansa com a mitjà d’expressió i comunicació. Des de 1996 ha treballat en nombrosos projectes amb companyies professionals de dansa, a escoles públiques, i entitats públiques i privades on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d’inclusió social. Nats Nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca, Tantarantana Teatre, són alguns exemples. Des de 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica, treballant com a intèrpret i creadora tant en projectes propis com en diversos espectacles i companyies, amb coreógrafs com Jordi Cortés, Constanza Brncic, Alexis Fernández (Maca) entre d’altres. Des del 2013, juntament amb l’actor i performer David Franch, codirigeix Labuena Compañía. És vocal de l’APdC des de 2015.

Vocal

Sandra Marin Garcia va estudiar dansa clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre.

La seva carrera professional va començar amb la companyia Concert Dansa Dark, dirigida per la Guillermina Coll. Dos anys més tard va marxar per començar el que serien més de dues dècades de carrera professional amb les següents companyies: Polish Dance Theatre, Vorpommern Theatre Greifswald & Stralsund, Stadt Theatre Dortmund, Scapino Ballet Rotterdam, Cullberg Ballet, Nederlands Dans Theater I i Kidd Pivot.

Durant la seva experiència professional la Sandra ha tingut l’honor de treballar i crear amb coreògrafs com Jiri Kylian, Paul Lightfoof & Sol León, Johan Inger, Mats Ek i Crystal Pite entre d’altres, a més de ballar peces de coreògarfs com tzik Galili, Birgitte Cullberg i William Forsythe entre d’altres. Com a corègrafa la Sandra ha co-creat amb Zoran Markovic les peces “Insight” i “Cosa Nostra” per a la Dance Company in Heidelberg i per a Tanz Luzerner Theater respectivament. Ha creat dues peces per a seniors: “Almost” per al Maximum Dans Course a Den Haag, organitzat per Nederlands Dans Theater i “Look at Me” creació comissionada per Luzerner Theater. Ha col.laborat com a corègrafa amb la FURA DELS BAUS en la producció “Cantos de Sirena” estrenada per Luzerner Theater i l’Òpera de Colònia.

Porta una década dedicada a la docència de la dansa clàssica i la improvisació. Ha impartit workshops de repertori al DAF Center de Roma, Strut Dance a Austràlia, Dance Italia a Lucca, el Conservatorio Maria de Ávila de Madrid i el Conservatori Superior de Dansa de Barcelona, entre d’altres.

Treballa com a repetidora de peces de la Crystal Pite i en Johan Inger en companyies internacionals. Actualment es dedica a la docència de la dansa clàssica, la improvisació i repertori al CPD, el CSD i la Itdansa a Barcelona. Segueix formant-se en diferents àmbits i actualment està immersa en la formació de Yiquan, arts marcials i terapèutiques.

Vocal

Coreògrafa, ballarina i pedagoga resident a Barcelona amb més de 14 anys de trajectòria professional.

Des 2014 dirigeix el seu propi projecte sota el seu nom. Ha presentat creacions de grup com “1714” amb el suport de ICUB o “Now” per Cobosmika Seed’s. En col·laboració amb altres coreògrafs ha creat ‘S’he’ conjuntament amb Roser Tutusaus o ‘Vaivé’ amb Miquel Barcelona. També ha creat el solo “Ballant Ballàvem” presentat al Sismògraf 2017 i encara girant. Al 2017 va presentar “Rèplica”, amb estrena en versió curta al Mercat de les Flors. Al 2019 va estrenar la seva darrera creació “ÀER”, actualment en gira. Com encàrrec, ha coreografiat part de “Móbilus” de la companyia de teatre visual Addaura, finalista dels premis MAX 2016 i “HIRAETH” juntament amb l’artista audiovisual Ignasi Castañé per Cobosmika Seed ‘s 2019. Ha realitzat l’assistència coreogràfica de diverses companyies de circ com són Du’K’To amb el seu últim espectacle “Cafuné”, amb direcció de Pau Portabella i amb el mateix director, “E’go” de la cia. Dikothomia amb Premi al millor espectacle de carrer dins Umore Azoka Leioa. També l’assistència de l’espectacle “LEK” de la cia Siu’giu “Circus” i de “Via Via” de la companyia Circooltura.

Guanyadora de diversos premis com són Premi Delfí Colomé 2018 per “Àer”, premi de suport a la creació per “NOW” dins el festival Mit’s 2017, premi residencia Tanzhaus Zürich al Certamen coreogràfic de Madrid 2019 per “Vaivé” i finalista dels Premis Institut del teatre 2017 per “Rèplica”. Al 2016 va crear el Festival Menorca en Dansa, resident a la localitat de St.Lluís, el qual continua co-dirigint.

Com a ballarina ha treballat amb diverses companyies des de 2006 com Plan B Dansa ( Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo), Trànsit Dansa ( Maria Rovira), Gelabert-Azzopardi, Vero Cendoya, La petita Malumaluga, Pepe Hevia Danza, Idan Sharabi, Elephant in the Black Box ( Madrid), Teresa Nieto en compañia i amb directors i directores d’escena con Àlex Rigola ( Teatro Stabile del Veneto), Carme Portacelli, La Fura del Baus i Comediants entre altres.

Com a docent ha impartit classes i tallers a Àrea, ESDM, Escola de circ Rogelio Rivel, Nunart, Som-hi Dansa, Descalzhina ( Madrid), Cobosmika Seed’s, Dass project i tasques de suport docent durant 6 anys a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment imparteix classes a l’aula de dansa i creació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com a informació complementària, ha cursat el grau mig de piano i saxo al Taller de Músics de Barcelona.

Vocal

Premi Millor Ballarí amb “Dancing with Frogs” de la companyia Sol Picó (Els premis de la Crítica 2017) i Premi Revelació amb “Kyla”, dirigit per Adrian Devant (Els premis de la crítica 2014).

Es va iniciar en les arts marcials i ha participat en diversos projectes del món del cinema, la televisió i el teatre. Com a ballarí ha treballat amb diverses companyies i artistes com Toni Mira, Cesc Gelabert, SenZaTemPo, Vero Cendoya, Roberto G. Alonso, Helena Lizari, la Compagnie du Sarment, Jérôme Bel, entre d’altres. També ha col·laborat amb Sharon Fridman, Mikhail Baryshnikov, companyia Lataimada i la Bejart Ballet Laussane.

La companyia de dansa Kernel Dance Theatre, amb base a Barcelona i formada per Junyi Sun, Alma Steiner i Marina Miguel, desenvolupa un llenguatge propi integrant la dansa contemporània amb el teatre i les arts marcials amb l’objectiu de crear projectes que facin reflexionar i descobrir a l’espectador nous punts de vista sobre l’actualitat.