8a legislatura: 2008-2011

El divendres 29 de febrer es va elegir la nova Junta Directiva de l’APdC pel període comprès entre el 29 de febrer de 2008 i el 28 de febrer de 2011. L’encapçala Jordi Cortés en substitució d’Antoni Mira, president des de 2004. Olga Tragant és la nova vicepresidenta i substitueix en el càrrec a Xevi Dorca, integrant de la junta des del 2002.

La secretària serà Anna Roblas en substitució de Luigi Cancillo, i la fins ara vocal Anne Morin passa a ser tresorera. Com a vocals han quedat Toni Cots, Beatriu Daniel i Sònia González, que entra nova a la junta.

Entre les propostes de la nova junta, hi ha ampliar la periodicitat de les reunions fins a fer-ne cada mes i mig o dos mesos, així com crear comissions de treball permanents i puntuals per tal de millorar l’organització interna de la junta i l’operativitat de l’equip de gestió. La junta decidirà quins temes es desvien cap a les comissions de treball i quins temes s’hi debaten.

Les tres comissions permanents de treball seran política sindical, política cultural i política educativa. En principi és previst que Toni Cots lideri la comissió de política cultural, Sònia González la de política sindical i Anna Roblas la d’educació.

Les comissions puntuals treballaran a curt termini i en qüestions puntuals com ara el Dia Internacional de la Dansa, les festes de la Mercè, la renovació d’una part de la junta, les noves eleccions i l’ampliació de l’equip de gestió.

La Comissió de Política Sindical aquest 2008 iniciarà la primera fase del Conveni Laboral pel sector de la dansa i treballarà amb altres sectors per aconseguir un Conveni de les Arts Escèniques.

La Comissió de Política Educativa té previst fer, fins al 2010, diferents encàrrecs a serveis externs independents per tal de fer estudis de temes concrets relatius a la educació en dansa.

I la Comissió de Política Cultural ha d’analitzar i posar en comú les inquietuds del sector i planificar accions conjuntes de Lobby Polític: treballar per aconseguir el Pla Integral de la Dansa i l’aprovació i posada en marxa del Consell de les Arts.