Actualitat

L’Associació Sudansa guanya la convocatòria per al finançament d’un projecte que hagi treballat activament la incorporació de la dansa a la societat

10/06/2013

L’ Associació Sudansa amb la “Proposta per a l’educació artística i cultural amb dansa a Barcelona” ha estat la guanyadora de l’ajut convocat pel Mercat de les Flors i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per al finançament d’un projecte artístic que hagués treballat activament la incorporació de la dansa a la societat.

La comissió de valoració -formada per un representant de l’APdC, un del Consorci Mercat de les Flors/Centre de les Arts de Moviment i un de l’Institut del Teatre- ha destacat la qualitat del projecte, la seva projecció territorial i la possibilitat de creixement del mateix.  Aquesta comissió ha escollit el projecte de Sudansa, després de valorar els 21 projectes que s’han presentat a la convocatòria.

L’ Associació Sudansa va ser creada l’any 2006 per Lynda Miguel i Nestor Lozano. L’any següent s’incorporà la pedagoga i ballarina Montserrat Ismael, per a coordinar el projecte. Aquest projecte treballa en la producció d’obres artístiques, la recerca, la formació i la difusió al voltant d’aquestes. El seu principal marc d’activitats és la dansa contemporània, i la seva tasca va destinada al gran públic. El projecte porta la dansa a les escoles de Catalunya i ha construït un programa de desenvolupament de les pràctiques coreogràfiques a les escoles bressol, de primària, i instituts de Catalunya. Durant el 2013 estan treballant a més de 20 escoles i amb més 500 alumnes del Maresme, el Bages i Barcelona. A més, formen a professors d’educació física i música, i organitzen “Els Encontres de dansa a l’escola” durant el mes de juny. Una presentació pública del treball de creació coreogràfica que ha associat, en el decurs de l’any escolar, a coreògrafs professionals amb els alumnes i mestres d’escoles implicades en el projecte de Sudansa. L’Associació Sudansa va ser finalista dels premis Dansacat 2010 en la Categoria Dansa i societat. + info.

L’import de l’ajut (3.630 ) serà abonat pel Mercat de les Flors mitjançant la signatura d’un contracte artístic. Aquest ajut és fruit de la recaptació del taquillatge de la gala especial EX_IT que es va dur a terme el passat 28 d’abril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. Aquesta gala va comptar amb la participació d’ex ballarins i ballarines d’IT Dansa i els membres actuals reunits en una funció extraordinària per commemorar els 15 anys d’IT Dansa.