Actualitat

L’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya organitza la Jornada sobre Residències i Xarxes de Bolos

30/10/2018
L’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) organitza la seva 5a jornada, titulada ”Residències i xarxes de bolos’. Una trobada sectorial on responsables de diferents espais de creació i de residències donaran el seu punt de vista sobre la creació de xarxes i la situació dels circuits actuals de dansa i que acabarà amb un debat amb tots els assistents.

La jornada és gratuïta i es durà a terme el dijous 22 de novembre a partir de les 9.30h a la Sala Club de la SGAE (Passeig de Colom, 6, Barcelona). L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

També es poden realitzar les inscripcions el mateix dia de la jornada de 9.30 a 10.00 h, sempre que hi hagi places disponibles.   
PROGRAMA
9.00 – 9.30 h.

REGISTRE D’INSCRIPCIONS

9.30 – 9.40 h.

PRESENTACIÓ DE LA JORNADA
A càrrec d’Agnela Domínguez, Directora d’Activitats i Comunicació de la SGAE i la Fundació SGAE a Catalunya. Moderarà la jornada Miquel Barcelona.

9.40 – 10.00 h.

PONÈNCIA DE MIQUEL BARCELONA, artista fundador de nunArt i integrant de l’equip directiu durant 10 anys nunArt és un espai de convivència artística, on tenen lloc entrenaments, residències i mostres de treballs en procés.

10.00 – 10.20 h.

PONÈNCIA DE CARLES SALA, Director de Cultura de Proximitat de l’Institut de Cultura Barcelona Districte Cultural és un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. A més, aquesta iniciativa busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

10.20 – 10.40 h.

PONÈNCIA DE TONI COTS, membre fundador de Cra’p – Pràctiques de creació i recerca artística Cra’p acull residències per artistes professionals de les arts escèniques nacionals i internacionals, amb les quals dóna suport i les condicions necessàries pel desenvolupament de pràctiques de creació i recerca. També fa presentacions públiques del treball en procés dels artistes convidats en residència i d’altres projectes de recerca.

10.40 – 11.00 h.

PONÈNCIA D’ANNA GIRIBET, tècnica de programació de Fira Tàrrega, a través del seu programa Suport a la Creació, fa una selecció de projectes i acorda un pla de residències. L’estructura logística, tècnica i promocional de la fira es posa al servei dels creadors, que fan una estada de treball a Tàrrega per donar forma i recorregut als seus espectacles i que es visualitza a través d’un programa d’assajos oberts a la ciutadania.

11.00 – 11.20 h.
PONÈNCIA DE MANEL RODRÍGUEZ, director de L’Estruch
L’Estruch facilita la producció i el desenvolupament de les idees dels creadors, a través del seu programa de residències. També realitza intercanvis entre companyies i artistes residents a nivell nacional i internacional.
11.20 – 11.40 h.
PONÈNCIA DE MARINA MARTORI, directora del Teatre Auditori de Llinars del Vallès
El Teatre Auditori de Llinars del Vallès acull residències de tot tipus: espectacles teatrals, dansa, noves disciplines, música, etc. Com a requisit es demana que el projecte en residència sigui interessant i amb algun tret diferencial.
11.40 – 12.00 h.
PONÈNCIA D’ÒSCAR DASÍ, director artístic de La Caldera
La Caldera compta amb una base estable de creadors residents amb llarga trajectòria i experiència en diversos camps, i aquests artistes i altres de nous poden desenvolupar trajectòries artístiques sòlides i de qualitat, i possibilita el seu creixement en un marc estable de treball continuat.
12.00 – 12.15 h.
DESCANS
12.15 – 14.00 h.
DEBAT OBERT AMB LA PARTICIPACIÓ DELS PONENTS I DEL PÚBLIC ASSISTENT