Actualitat

LASELVADANSA, projecte de creació de públics, obre convocatòria de creadors i col·lectius de dansa

22/07/2019

LASELVADANSA, neix com un projecte que gira al voltant de Dansa Comunitària + Improvisació i Composició Instantània + creació i ampliació de públic per les Arts del Moviment. Es durà a terme del 21 al 28 de Setembre a Arbúcies, comarca de la Selva, Girona, i persegueix els objectius següents:

  • Donar a conèixer a la població en general l’art de la Improvisació i la Composició Instantània, acostant aquesta activitat i normalitzant la seva presència en la programació cultural local, oferint accions artístiques de participació amb cert sentit «comunitari i pedagògic» contribuint així a l’a creació de públic per a les arts vives.
  • Activar la participació i l’intercanvi entre aficionats, amateurs, professionals i públic, al voltant de dansa, contactimprovisació, composició instantània i performance.

És un dels quatre projectes seleccionats en el marc del Carretera i Dansa de l’APdC, una iniciativa que dona suport econòmic a projectes de creació de nous públics que es desenvolupin en municipis de Catalunya on la dansa no hi acostuma a arribar.

Convocatòria per a la participació oberta del 15 de juliol al 3 d’agost

Convocatòria OPCIÓ A

LASELVADANSA convoca a creadors/es, col·lectius de dansa amb experiència escènica al voltant d’improvisació i composició intantània (dansa contemporània, teatre físic, circ i altres arts connectades) per a participar amb una peça en la mostra escènica i també amb una acció “site-specific” a la natura.

Amb, com a mínim, dues integrants per peça artística…, per exemple una combinació de músic + ballarina, actriu + ballarins…, tots ballarins…, etc. Els creadors seleccionats són convidats a participar en dos moments: 

1. Al matí, a les 12 ’30h. amb una acció a la natura «site especific» de 5 a 8 minuts aproximats en el propi entorn natural de la localitat. 

2. A la tarda, a les 20 ’00h. amb una peça escènica al teatre, d’uns 15 minuts aproximats. En aquest cas la dramatúrgia i/o pautes que componen el motor de la «impro» seran compartides amb el públic present.

Aquesta acció tindrà lloc al nou espai escènic NAUS AYATS. El context escènic i el plantejament tècnic que s’oferirà serà bàsic (linòleum, il·luminació i so). L’assaig tècnic es realitzarà durant la mateixa tarda de la presentació.

Totes dues presentacions es realitzaran el Dissabte 28 de Setembre en la 1a edició de LASELVADANSA jornada d’improvisació.

Convocatòria OPCIÓ B

LASELVADANSA convoca a Ballarins-Creadors-Docents que vulguin compartir el seu mètode de creació, experiència i tècnica amb els participants del Laboratori de creació al voltant de dansa, moviment, improvisació i composició instantània, en una sessió de 3 hores. 

Aquesta proposta de Laboratori té com a objectiu donar la possibilitat a estudiants, aficionats i/o professionals, així com a persones interessades per les arts del moviment i escèniques, d’experimentar i/o aprofundir en la improvisació, finalitzant el procés en una presentació pública.

Les sessions del Laboratori seran els dies (sessions a sala i en la natura): 

Dissabte 21
faciliten: Sara García-Guisado i professor/a invitada
            1a Sessió de 10,30 a 13,30 h. 
            2a Sessió de 15,00 a 19,00 h 

Divendres 27
faciliten: Sara García-Guisado i profesor/a invitada 
            3a Sessió de 17,00 a 21,00 h

Dissabte 28
facilita: Sara García-Guisado i profesor/a invitada
            4a Sessió de 10,30 a 12,30 h.*
            5a Sessió de 16,00 a 19,00 h.*

 

S’ofereix:

OPCIÓ A: una aportació econòmica per la participació de 160 € en concepte de col·laboració artística en la 1ª edició LASELVADANSA jornada d’improvisació.

OPCIÓ B: Una aportació econòmica per la/el docent de 120 € en concepte de col·laboració artístico-pedagògica en la 1a edició de LASELVADANSA.

Divulgació dels artistes participants en la programació als mitjans de comunicació culturals i altres.
El dinar del Dissabte 28.

 
MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AQUÍ: