Actualitat

L’APGCC impulsa el cicle de debats ‘Cultura al límit’ durant el mes de juny

25/05/2018
L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya obre un espai de reflexió i diàleg, a través del cicle de debats ‘Cultura límit’, al voltant de qüestions que afecten directament la societat i el sector cultural.
Els debats es dedicaran a tres eixos temàtics: Cultura i precarietat, cultura en liquidació i cultura i censura.

El primer dels debats tindrà lloc el 6 de juny i se centrarà en cultura i precarietat: externalitzacions, condicions laborals precàries en el sector cultural, reptes seran alguns dels temes que es repassaran de la mà de Pep Montes, gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura, ACELLEC; Rocío Manzano, representant de El Col·lectiu, Assemblea de companyies de teatre independents; Pep Tarradas, representant del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, SMAC. Moderarà la sessió Marta Domènech, membre de la Junta Directiva de l’APGCC.

La següent trobada es dedicarà a la temàtica cultura en liquidació, el 13 de juny, a l’Auditori del CERC. ¿Com ha afectat el context sociopolític al sector cultural? Hi participaran Yolanda Hernández, presidenta de ServidorsCAT; Toni Casares, director de la Sala Beckett; Josep Giralt, director del Museu de Lleida. Moderarà: Carme Rodríguez, membre de la Junta Directiva de l’APGCC. Aquest debat es farà en forma d’activitat paral·lela a l’exposició de Santiago Sierra del CCCB i a l’acció de la plataforma NOCALLAREM.

El tercer debat tindrà lloc el 20 de juny i tractarà sobre cultura i censura. ¿Com afecta la manca de llibertat d’expressió als creadors/es culturals i als gestors/es? Es comptarà amb la participació de Pablo Hasél, raper i poeta; Laura Medina, advocada i coordinadora de l’àrea de Reunió i Manifestació d’Irídia; Joan M. Minguet, crític d’art. Moderarà el debat: Fernando Paniagua, (Festival BCCN – Ateneu Popular de 9 Barris –No Callarem).
L’accés als debats és gratuït amb aforament limitat. Més informació aquí.