Actualitat

L’APdC va assistir al MOV-S a Galicia

15/07/2008

Beatriu Daniel, gerent de la Caldera i vocal de la junta de l’APdC, i Tracy Sirés, gerent de l’APdC, van assistir el 16 i 17 de juny a Pontevedra (Galícia) a MOV’s, espai per a l’intercanvi internacional de la dansa i les arts del moviment.

A la trobada hi van assistir unes 250 persones del sector de la dansa internacional. De Catalunya hi havia una representació nombrosa, amb membres d’institucions com l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa, l’Institut del Teatre, l’ICUB, la Caldera, la Porta, la Poderosa, el Mercat de les Flors, companyies de dansa com Lanómina Imperial, Sol Picó i Iliacán, així com crítics de dansa.

El MOV’s va comptar amb una ponència estrella cada un dels dos dies. La primera va versar sobre les condicions per a la creació coreogràfica: els fonaments i la segona sobre les condicions per a la creació coreògrafica: els instruments. A partir d’aquestes grans ponències, els participants van treballar en grups reduïts sobre temes concrets, com ara les complicitats artístiques i el fenòmen de Flandes, la mobilitat artística i l’intercanvi intercultural i els entorns i l’acompanyament artístic (primer dia) o les polítiques culturals, estructures faciltiadores de la incubació de la creativitat i la documentació i la memòria de la dansa.

Quan estiguin disponibles les conclusions l’APdC les farà públiques.