Actualitat

L’APdC va assistir a la trobada internacional de dansa organitzada pel Centre Nacional de la Danse

01/12/2011

L’APdC va assistir a la trobada anual de la Plataforma Informal de Dansa Internacional, que va tenir lloc els dies  25, 26  27 de novembre.

Enguany  la trobada organitzada pel Centre Nacional de la Danse a París, va girar entorn als següents temes: polítiques culturals de la dansa dels països representats; desenvolupament dels plans de la dansa actuals; els nous plans de la dansa; producció, turisme, educació, normes i reglaments; la mobilitat d’ artistes i les seves obres; com influir en els executius polítics i econòmics; prioritats a nivell local i internacional en un context de crisi econòmica; la dansa i el lobby polític; etc.

Un dels temes més destacats va ser la presentació de la estratègia UE 2020 per part de l’entitat Relais Culture Europe entorn a les polítiques culturals europees. Aquestes polítiques s’estan enfocant més cap al mercat que cap a la creació, i tots plegats hem de trobar com ens adaptem a la nova situació i com fer lobby per a que aquesta situació no s’agreugi.

Un altre dels projectes presentats més destacats va ser la World Dance Alliance(USA), entitat que lluita pel desenvolupament de la dansa a nivell mundial.

L’APdC, a banda d’explicar la situació del nostre país,  va presentar el document Junts per la Dansa i el va distribuir entre els assistents en francès i català. El document va tenir molt bona acollida entre els assistents.

A més a més,
es va poder visitar les institucions de dansa més importants com el Teatre Nacional de Chaillot, el Conservatori Nacional Superior de Música i el Centre Nacional de Dansa (CND).

La presència de l’APdC en aquestes trobades internacionals és importants per tal de poder compartir experiències, col·laborar en iniciatives conjuntes, agafar exemple de bones pràctiques, desenvolupar un treball de xarxa efectiu, etc.

A la trobada, a més de l’APdC, hi van assistir 45 representants d’altres organitzacions de 17 països com: Alemanya, Austràlia, Canadà, Dinamarca, França, USA, Finlàndia, Índia, Malàisia, Nova Zelanda, Polònia, Suïssa,…