Actualitat

L’APdC treballa amb l’Ajuntament d’Olot per a convertir el Sismògraf en el Festival Nacional de Dansa

24/02/2014

Després de cinc edicions, el Festival Sismògraf d’Olot està treballant conjuntament amb l’Associació de Professionals de la Dansa i altres actius del sector, per a iniciar una nova etapa. El festival creixà, s’expandirà i aprofundirà  en el seu objectiu d’esdevenir un projecte de referència de les arts del moviment a Catalunya.

Des de l’APdC creiem necessària l’existència d’ un festival nacional de dansa que reculli la pluralitat del sector, i que doni cabuda a la diversitat d’estils i de tipus de creació, des de la més jove a la més consolidada.

Del 24 al 29 d’abril es durà a terme una nova edició del Sismògraf, tot i que no serà fins al proper any quan es podrà dur a terme la seva màxima extensió, recollint la complicitat de les diferents institucions públiques que donaran el suport econòmic necessari per esdevenir el festival nacional que necessita Catalunya. Aquest Sismògraf però, ja dibuixarà tímidament els eixos a partir dels quals vol presentar-se com a esdeveniment nacional a partir de 2015 amb una mirada particular a l’entorn, i sobretot convertint-se en un escenari on projectes escènics, educatius i de creació de públics es trobaran per esdevenir una mostra de bones pràctiques en dansa.

Un dels reptes més importants que es plantejarà el nou festival serà el de l’ acompanyament a artistes i la sensibilització, buscant fórmules d’encontre i d’intercanvi entre el públic i els artistes, treballant amb altres agents (escoles, associacions,…) per a generar projectes que permetin apropar a la ciutadania la dansa feta a casa nostra.  Pel que fa als professionals, naixeran espais d’intercanvi de propostes i maneres de treballar, de creació de xarxes i complicitats, que permetran un millor treball d’acompanyament als artistes, d’apropament als públics i de suport als projectes creatius.