Actualitat

L’APdC tanca la seva assemblea amb energies renovades per a seguir treballant per la dansa i els seus professionals

01/02/2016

El passat 30 de gener, la Caldera va acollir l’assemblea anual de l’APdC.  Socis, sòcies, la junta directiva i l’equip de treball es van reunir per avaluar les fites assolides durant el 2015 i per seguir treballant els molts reptes que planteja el 2016.

Durant tot el matí es va establir un diàleg entre les persones assistents per tal de consensuar les línies d’actuació prioritàries de l’associació i abordar els diferents punts de vista al respecte. Aquestes van ser algunes de les reflexions i acords:

– Cal seguir intermediant amb les administracions per incentivar polítiques actives que responguin a les necessitats del sector de la dansa.

– Cal situar els ensenyaments artístics on els pertoca i estar vigilants davant una hipotètica nova llei d’educació.

– Cal seguir apostant pel Dia Internacional de la Dansa com a eina per visualitzar la força de la dansa a Catalunya.

– Projectes impulsats per l’APdC, com el Circula! o el Re-mou-te, donen suport als professionals de la dansa de cara a fomentar la visibilitat, la mobilitat i la contractació.

– Cal seguir treballant per aconseguir reivindicar els drets d’autoria de coreògrafs, creadors i ballarins.

– La jubilació de l’artista, la transició laboral del ballarí o l’actual  llei sindical es presenten com a grans reptes pels quals s’ha de seguir lluitant.

Un cop aprovat el balanç econòmic de 2015 i el pressupost de 2016, es va donar per finalitzada l’assemblea amb la convicció de que queda molt camí per recórrer i que cal seguir treballant conjuntament per fomentar una major presència i reconeixement de la dansa en la nostra societat.