Actualitat

L’APdC reclama que les activitats del Liceu repercuteixin més en el sector

04/06/2013

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) es va reunir el passat 29 de maig amb el Director General del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, per tal de traslladar les peticions sorgides de la taula de treball de dansa clàssica convocada per la mateixa associació.

Durant la trobada, el director general va exposar la greu situació que viu el sector de la cultura i de la qual no s’escapa el Gran Teatre del Liceu. Les constants retallades en les aportacions públiques és evident que repercuteixen en el dia a dia de la programació i la conseqüent reducció en l’espai que el teatre dedica a la dansa, una reducció que es concreta al voltant de set representacions anuals (un parell de companyies), un 10% del total de programació global. Malgrat la greu situació pressupostària, l’APdC va reclamar una major presència de la dansa dins la programació anual, així com major reversió d’aquesta inversió pública en els professionals de la dansa de casa nostra.

Des de l’associació es va plantejar la possibilitat de trobar sinèrgies conjuntes amb la voluntat d’intentar que les activitats programades des del Gran Teatre del Liceu repercuteixen directament al sector: professionals, escoles, i amants de la dansa en general (assajos oberts, activitats educatives, classes obertes…). El responsable de l’equipament va explicar que moltes d’aquestes activitats ja es duen a terme i per tant, caldria ampliar-ne la seva difusió per tal que arribin al màxim de professionals. Des de l’APdC ens vam oferir a treballar conjuntament amb els responsables d’aquestes activitats per tal de fer més visibles aquestes iniciatives, des dels assajos oberts fins a les convocatòries d’audicions.