Actualitat

L’APdC presenta la Taula d’Artistes de la Dansa (TAD) en unes jornades sobre transicions professionals a Madrid

02/03/2018

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha estat convidada a la jornada Dance Futures – Creating Transition Shemes for Dancers que es durà a terme a Madrid del 20 al 24 de març per presentar la Taula de Transició d’Artistes de la Dansa (TAD) com una iniciativa pionera a l’Estat.

Les jornades es dividiran en dos blocs. Els dos primers dies, de caire més internacional, hi haurà programades les exposicions de projectes i entitats amb programes de transició en funcionament con el del Omscholing Dansers Nederland, el Centre Nacional de la Dansa de París o el programa anglès, entre altres, i els dos dies següents es comptarà amb la participació de les diferents associacions de professionals d’arreu de l’Estat amb la voluntat de començar a dibuixar un sistema propi.

Més informació sobre les Jornades aquí.

La Taula de Transició d’Artistes de la Dança (TAD) és una plataforma que uneix diferents professionals del món de la dansa amb la voluntat de millorar les situacions en què es troben aquestes durant la seva trajectòria professional, i una vegada que aquesta varia i transita cap a una nova etapa. La plataforma va néixer el 2014 a partir de l’execució de les jornades “Recursos socials i professionals per al sector”, organitzat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya. Des de 2015 els integrants de la taula s’han reunit periòdicament i es van realitzar unes segones jornades el 2016, “El benestar professional de la dansa”. En aquests tres anys han passat per la taula: Catherine Allard, Francesc Bravo, Maria Campos, Olga Cobos, Silvia Cuesta, Julia Faneca, Carles Mallol, Elisenda Moya, Jordi Pérez, Anna Romaní, Xavier Tur, Beatriu Daniel i Cèsar Compte (com a membre de l’equip de gestió de l’APdC).

La missió de la TAD és procurar pels artistes de la dansa en els seus diferents etapes professionals: la formativa, la del desenvolupament professional i sobretot la de transició dels escenaris a un altre treball, professió i manera de vida. La TAD proposa conscienciar als ballarins/es des de joves així com el seu entorn familiar, per poder redirigir, si és necessari, les limitacions que puguin sorgir durant la seva carrera i aprofitar l’experiència i coneixement per reforçar les etapes posteriors i reorientar-se o reciclar-se.