Actualitat

L’APdC presenta “Junts per la Dansa. Mesures per al desenvolpament de la dansa a Catalunya”

28/04/2011

Més de 60 professionals de la dansa han presentat avui a La Caldera el document Junts per la Dansa. Mesures per al desenvolupament de la Dansa a Catalunya. Aquest document, elaborat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i adreçat fonamentalment a les Administracions Públiques locals, identifica cinc mesures prioritàries pel sector: compromís i diàleg per part de l’Administració pública; arribar a la ciutadania; exhibir, difondre i educar; formació de qualitat per a professionals; espais i equipaments de creació i producció; models de finançament sostenibles. S’ha elaborat durant dos anys per mitjà d’un procés de consulta i participació amb 400 professionals de la dansa i compta amb un ampli consens del sector.

La roda de premsa, precedida d’una foto de família als 60 professionals de la dansa presents a l’acte, ha comptat amb el President del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), Francesc Guardans; el Director general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Norbert Tomàs; el President de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, ballarí i coreògraf, co-director de la companyia Mar Gómez, Xavier Martínez; el coreògraf i codirector de la companyia Nats Nus, Premi Ciutat de Barcelona 2009 i Premi Nacional de Dansa 2010, Toni Mira; la Gerent de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, Tracy Sirés.
 
A la roda de premsa, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) també ha donat a conèixer els actes convocats demà divendres 29 d’abril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. La data commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau en la renovació del llenguatge coreogràfic.
 
Entre ells cal destacar les Jornades de debat “Difusió i educació: els reptes actuals de la dansa”, que tenen lloc el divendres 29 d’abril, entre les 9.30 i les 14h, a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Tractaran un dels eixos més importants del document Junts per la dansa, i hi participaran professionals amb àmplia experiència en el sector que aportaran un debat crític a l’hora de plantejar propostes per a la millora de la difusió de la dansa en general. La ponència inaugural estarà a càrrec de Jorge Mur, Director del NOCTE, Festival Internacional de Artes Escénicas de Graus (Osca).
 
Al Graner de la Zona Franca, a les 17.30 hores, es farà una lectura – ballada del missatge del Dia Internacional de la Dansa, a càrrec d’Anna Sánchez, vicepresidenta de l’APdC, i una acció de la plataforma CrIM (Creadors Independents en Moviment). Aquestes dues activitats, organitzades per l’APdC, s’afegeixen al centenar d’accions coreogràfiques i iniciatives de diversos col·lectius, espais i companyies del nostre país.
 
Descarrega’t el document “Junts per la dansa” i adhereix-te: www.juntsperladansa.org