Actualitat

L’APdC, Premi Nacional de Dansa 2011

22/02/2011

El CoNCA ha concedit el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Dansa a l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC)  “pel nou impuls amb què ha introduït millores en l’àmbit de les noves tecnologies pel que fa a la  informació, la comunicació i la difusió de la dansa; per la tasca d’ajuda i de suport als joves creadors i, sobretot, per continuar lluitant incansablement per un reconeixement digne de la professió i per la regulació dels drets laborals del sector de la dansa”.

L’estructura de l’APdC està formada pels socis, la junta directiva i l’ equip de treball. La junta directiva, escollida pel període 2008-2011, està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector: Jordi Cortés (president), Toni Cots (vicepresident), Anna Roblas Pujol (secretària), Anne Morin (tresorera),
Beatriu Daniel (vocal), Xavier Martínez (vocal) i Mercedes Recacha (vocal).
L’equip de treball està format per Tracy Sirés Neal (gerència), Sandra Bogopolsky (coordinació de projectes), Xènia Guirao (comunicació) i Gemma Daban (atenció al soci i administració).

El Jurat
El CoNCA atorga anualment les distincions seguint l’assessorament d’un Jurat presidit per Francesc Guardans, president del Consell, i format enguany per vint-i-una personalitats referents en el món de la cultura a Catalunya que al llarg dels darrers mesos han estat proposant, estudiant i debatent sobre els possibles candidats. Els membres del Jurat dels Premis Nacionals de Cultura 2011 són:

·  Sr. Joan Albert Amargós, compositor i pianista
·  Sra. Margalida Ballester, escriptora
·  Sr. Joan-Anton Benach, periodista
·  Sra. Agnès Blot, consultora internacional d’expressions artístiques contemporànies
·  Dra. Josefina Castellví, professora d’Investigació del CSIC
·  Sra. Guillermina Coll, professora de dansa clàssica, assistent i repetidora d’IT Dansa jove companyia de   l’Institut del Teatre
·  Dr. Federico Correa, arquitecte, catedràtic emèrit de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB-UPC
·  Dr. Francesc Fontbona, historiador de l’art i membre de l’Institut d’Estudis Catalans
·  Sra. Maria Gorgues, periodista i guionista
·  Sr. Òscar Guayabero, curador, editor, paradissenyador
·  Sr. Antoni Guiral, guionista i divulgador de còmics
·  Sr. Toni Llotge, gestor cultural, coordinador de l’Ateneu Popular 9barris
·  Sr. Josep Maria Montaner, arquitecte i catedràtic de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB-UPC
·  Sra. Àngels de la Mota, galerista
·  Sr. Joaquim Noguero, professor de periodisme cultural a la facultat de Comunicació Blanquerna (URL)
·  Sr. Josep Piera, poeta i escriptor
·  Sra. Rosa Regàs, escriptora
·  Sr. Jorge Ribalta, fotògraf, crític i comissari d’exposicions
·  Sr. Vladimir de Semir, periodista, director de l’Observatori de la Comunicació Científica-UPF
·  Sra. Núria Vidal, crítica de cinema i programadora de festivals
·  Sra. Eulàlia Valldosera, artista visual

Els Premis Nacionals de Cultura
són la distinció més rellevant en l’àmbit de la cultura a Catalunya. El CoNCA, és des del passat 2009 l’ens que concedeix aquestes distincions de la Generalitat de Catalunya. Aquests  premis van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va atorgar entre 1932 i 1938. D’acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, i dotats cadascun amb 18.000 euros, es concedeixen anualment a persones o entitats que han excel·lit amb les seves aportacions o activitats en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior. Les categories dels premis són l’arquitectura i l’espai públic, les arts visuals, l’audiovisual, el cinema, el circ, el còmic, la cultura popular, la dansa, el disseny, la literatura, la música, el patrimoni cultural, el pensament i cultura científica, la projecció social llengua catalana, el teatre, i un premi especial que reconeix la trajectòria cultural i artística d’una persona al llarg de la seva vida.

Els guardons es lliuraran el dissabte 2 d’abril al Saló Sant Jordi.