Actualitat

L’APdC posa en marxa les Simbiosis artístiques: diàlegs escènics entre disciplines (només 10 places!)

02/03/2017

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana organitzen les primeres Simbiosis artístiques, diàlegs escènics per a dotar d’eines de construcció artística els professionals de la dansa, a través d’ altres disciplines: teatre, música, circ i audiovisuals. 4 tallers (12,13, 26 i 27 de maig), que es duran a terme paral·lelament a Barcelona i València, i 20 participants (10 per comunitat).

Estructura de la proposta

Consta de quatre trobades formatives amb professionals de les diferents disciplines artístiques. Quatre jornades teòrico-pràctiques, en format networking.

Es creen dos grups de treball: un a Barcelona (a La Caldera les Corts) i l’altre a València.
Horari de les trobades: de 11 a 14 h i de 15 a 17 h.

Propostes docents i dates dels tallers a Barcelona

DANSA/AUDIOVISUALS: KònicLab.  12 de maig
El cos experimentant una segona pell d’imatge i so

La dansa, en simbiosi amb els llenguatges audiovisuals crea múltiples formes d’expressió i comunicació ballada. Aquesta sessió oferirà eines i coneixements per descobrir algunes de les possibilitats de la hibridació entre la dansa i els nous mitjans. Al llarg de la sessió analitzarem alguns exemples d’interès i realitzarem una sessió pràctica basada en l’ús de càmeres i videoprojeccions. (Dansa per a la càmera i micromapping). Utilitzarem eines accessibles com les càmeres dels nostres smartphones i projecció sobre elements/cossos. No es requereixen coneixements previs, però sí ganes d’experimentar. Encara que no sigui imprescindible, es poden portar smartphones + laptops.

DANSA/MÚSICA: Cabo San Roque. 13 de maig
Composició sonora en dansa

La formació es divideix en dues parts: a la primera s’explica el procés de treball de Cabosanroque, els seus fonaments basats en la física, la metafísica i la ‘patafísica’ i el respectiu desenvolupament i transformació vinculat a la pràctica de composició i de recerca constant d’un llenguatge propi. La relació entre el moviment i la generació de so, i l’aplicació transversal d’aquest so en diferents disciplines i formes d’expressió artística.  A la segona part es mostraran i es comentaran exemples pràctics de l’aplicació del so i de la composició sonora en la dansa, des de les postures més passives fins a les més actives que poden arribar a la creació d’una escriptura coreogràfica.

DANSA/CIRC: Patricia Pardo. 26 de maig
Dansa i llenguatge circense

Sessió dedicada a introduir els assistents en el panorama circense actual posant a l’abast algunes eines i recursos per endinsar-se en el món del circ contemporani a través de la dansa. Compartirem l’experiència sobre l’escena híbrida i generarem debat al voltant de l’experiència escènica. Ens aproparem a diferents disciplines i recursos del llenguatge del circ a través de la dansa.

DANSA/TEATRE: Eva Zapico. 27 de maig
Dramatúrgia de la imatge. El cos com a icona

Investigarem al voltant dels processos que activen els mecanismes de narració i que converteixen un material inicial en seqüència dramàtica. Volem activar en l’intèrpret la seva pròpia veu creativa. Què vull explicar? Per què? Sessió dedicada la composició d’una partitura escènica d’accions, gestos i paraules; anàlisis de la pausa, el ritme i els seus significats; la velocitat com a element narratiu.

Trobada creativa a Vila-Real. 3 de juny de 2017

Després d’aquestes 4 sessions, els participants dels dos grups (BCN i València) es trobaran al Festival Vila-real en Dansa, el dissabte 3 de juny, amb l’objectiu de posar en pràctica els continguts de la formació i crear opinions artístiques, a partir del  coneixement adquirit.

La trobada serà conduïda pel ballarí i coreògraf Roberto Olivan.

Programa del 3 de juny:
·       11 h a 12 h: Entrenaments, dinàmica de creació grupal
·       12 h a 14 h: Sessió 1 – Treball creatiu.
·       14 h a 15,30 h: Dinar
·       15,30 a 16,30 h: Sessió teòrico-pràctica sobre el creador emprenedor (a càrrec de Sebastián García Ferro)
·        16,30 a 18 h: Sessió 2 . Treball creatiu.

*La participació a Vila-real és opcional.
 
A Barcelona, les sessions tindran lloc a La Caldera Les Corts. C/ Eugeni d’Ors, 12

PREU:

·       Socis APdC i APDCV : 90 euros per als 4 tallers
·       No socis : 180 euros
(Els participants que vagin a Vila-real s’hauran de fer càrrec del viatge i del dinar. La participació a Vila-real és opcional).

Més informació i INSCRIPCIONS AQUÍ