Actualitat

L’APdC participa al Mov-s, trobada internacional de professionals de la dansa

16/06/2010


L’APdC ha participat a la tercera trobada internacional de professionals de la dansa i arts del moviment Mov-s -organitzada pel Mercat de les Flors i el Museu Reina Sofía– que va finalitzar diumenge amb un alt nivell de participació, prop de 600 professionals inscrits de més de 20 països, i 15 espectacles programats en 10 espais escènics de Madrid.

Des de l’APdC hem anat informat de les diferents ponències a través del nostre perfil a facebook, -podeu consultar l’àlbum amb fotografies d’algunes de les ponències- i ha entrevistat a Berta Sureda, directora de programes culturals del Reina Sofía. Llegir entrevista.

Què s’ha mogut al Mov-s?

Dijous 10 de juny es va inaugurar la trobada amb l’exposició de Bertram Müller, president de l’European Dance Houses Network que va explicar en què consisteix aquesta xarxa – de la que forma part el Mercat de les Flors-, i quines són les seves línies de treball. Divendres 11 la sessió plenària va tenir com a objecte l’espectador com a subjecte actiu. La psicoanalista i investigadora Suely Rolnik va fer una sèrie de reflexions teòriques entorn a la figura de l’espectador i posteriorment l’artista valenciana Olga de Soto, entrevistada per Bojana Kunst, va explicar el seu projecte “Historias” en el que ha entrevistat a espectadors que fa 60 anys van veure l’estrena del ballet “El jove i la mort” de Roland Petit.

La sessió plenària de dissabte es va dedicar a les xarxes i la comunitat. La creadora Cecilia Macfarlante va contagiar la seva passió per la dansa i va mostrar el seu projecte de companyia amb ballarins dels 6 als 69 anys. Marlon Barrios Solano va parlar de les xarxes socials virtuals i de les noves possibilitats que s’obren, i la creadora Lia Rodrigues va explicar la seva experiència a la Favela de Rio de Janeiro, on ha habilitat un espai per a la dansa.


A banda de les sessions plenàries hi va haver 6 grups de treball que van abordar diferents temes: pràctiques de col·laboració, processos d’empoderament, coreografies de la multitud, crear en comunitat, xarxes socials virtuals, i cultures de carrer. L’APdC va participar com a fila 0 al grup de xarxes socials virtuals conduit per Marlon Barrios. L’APdC va obrir debat sobre la dualitat personal/professional de molts perfils de facebook. Barrios va remarcar que cal que la gent conegui bé les polítiques de privacitat i les apliqui. També va recomanar que les organitzacions no externalitzin la comunicació de les xarxes socials, que siguin els líders d’aquestes qui estiguin a les xarxes, encara que els hi manqui temps.

Per tancar la trobada, diumenge 13, quatre periodistes-relators van exposar les conclusions extretes dels quatre intensos dies de ponències. Properament es podran llegir totes les conclusions a la web del Mov-s, però ja podeu trobar les conclusions de Mercedes Caballero, redactora en cap de la Revista Susy Q al blog de la revista. La periodista fa una clara síntesi conceptual de les diferents ponències.